ANASAYFA Ankara Keşfet Ankara'nın saklı hazinesi bu ilçede! Deniz özlemine son verecek bir giden dönmek istemeyecek

Ankara'nın saklı hazinesi bu ilçede! Deniz özlemine son verecek bir giden dönmek istemeyecek

Başkent Ankara'nın ilçeleri pek çok tarihi mekana ev sahipliği yapıyor. 25 ilçede keşfedilmesi gereken pek çok rota bulunurken kentin kültür turizmi ile öne çıkan bir ilçesinde ise deniz hasreti çekenlerin özlemi son buluyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'nın saklı hazinesi bu ilçede! Deniz özlemine son verecek bir giden dönmek istemeyecek

Haberankara.com Özel Haber / Azra KOÇAK - Başkent Ankara, memur ve öğrenci şehri olarak adlandırılmasından dolayı aslında turizm noktasında tanıtım eksikliği yaşıyor. Ankara'nın 25 ilçesinde milyonlarca nüfusa ev sahipliği yapılırken kent turizmi canlı tutan bir ilçemizde deniz hasreti olanların uğrak noktası oluyor.  Ankara'nın tarihi ve kültürel öneme sahip olan Beypazarı ilçesi, Ayaş, Güdül, Nallıhan ilçelerinin ortasında sosyal, kültürel ve ekonomik merkez olma özelliğini koruyor. Beypazarı ilçesine ilk çağda Hitit, Frig, Galat, Roma, Bizans, daha sonra da Anadolu Selçuklu ve Osmanlıların egemen oldukları bilinirken pek çok tarihe ev sahipliği yapması ile dikkati çekiyor. 

Evliya Çelebi, Seyahatnamesi'nde Beypazarı şöyle anlatılır; ‘’Haftada bir gün güzel süslü bir pazar kurulup, bütün kıymetli eşyalar bulunur. Halkının uğraşları tiftik keçisi olduğundan, pazarında sof çok satılır. Senede bin kantar sof ipliği satılır. Sofu olmaz fakat güzel mümeyyizi olur. Pazarına her hafta etraf köylerinden 10 bin insan toplanır. Bağ ve bahçesi çoktur. Bostanlarından bir çeşit kavun olur ki lezzetinden adamın damağı yarılır.'' 

Ankara'nın kültür turizminde önemi büyük olan Beypazarı'na gidenler İnözü Vadisi'nde sabah kahvaltılarını yaptıktan sonra ilçe merkezinde bulunan Beypazarı Evleri'ni gezebilir, hanlar ve çarşıları da ziyaret edebilirler. İlçede bulunan Süvari Çayı da yazın sıcağından bunalanları, kampçıları ve doğa tutkunlarını ağırlıyor. 

BEYPAZARI İLÇESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

Ankara'nın kalabalığından bunalan ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların doğayla ile iç içe vakit geçirebileceği Beypazarı ilçesi, sosyal imkanlarının gelişmesi ile beraber pek çok talebe de cevap veriyor. Son dönemde Süvari Çayı'nda yoğunluk yaşanırken Ankara'nın merkezi noktalarından olan Kızılay'dan bir buçuk saatte ulaşım sağlanabilen Süvari Çayı da Ankaralıların gözde mekanlarından olmaya aday alanlardan sadece bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. 

Süvari Çayı Ankara‘nın Güdül ilçesi ile Beypazarı yolu arasında Süvari Köprüsü’nün altında kalan bir alanda konumlanıyor. Süvari Çayına özel araç dışında ulaşım henüz mevcut değilken alana Güdül’den hareket ederek önce Uruş yolu ve ardından Beypazarı yolu istikametinde devam ediliyor. Süvari Köprüsü yazısına gelindiğinde çayın kenarına ulaşılıyor. Güdül ile Süvari Çayı arası yaklaşık 15 kilometre iken Güdül merkezden ulaşım süresi 20 dakika olarak biliniyor. 

Başkent metropol ilçelerinden Beypazarı'ndaki Süvari Çayı'na gelen vatandaşlar, dere üstüne kurdukları masalarda keyifli vakit geçirirken aynı zamanda eniz hasreti giderme imkanı da elde ediyor. Doğal ve el değmemiş alanlardan olan Süvari Çayı'nın çevresinin temiz tutulması gerekirken Beypazarı Belediyesi de bu anlamda mesai harcamaya devam ediyor. Beypazarı ilçesinde yapılacak geziler için günün sonunda konaklama imkanı de bulunurken tarihi konaklarda kalarak tarih kokan evlerin anılarına şahitlik edebilirsiniz.

Haberankara.com
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kahramankazan Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Selim Çırpanoğlu başkanlığında gerçekleşti

Kahramankazan Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Selim Çırpanoğlu başkanlığında gerçekleşti