ANASAYFA Ankara Keşfet Ankara'nın Sümela Manastırı ziyaretçilerini bekliyor! Gizemli alan başkentin o ilçesinde yer alıyor!

Ankara'nın Sümela Manastırı ziyaretçilerini bekliyor! Gizemli alan başkentin o ilçesinde yer alıyor!

Karadeniz'in ünlü turizm merkezlerinden Trabzon'da en çok ziyaret edilen yerler arasında Sümela manastırı bulunuyor. Başkent Ankara'da da bu yere çok benzeyen bir alan bulunduğu öğrenildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'nın Sümela Manastırı ziyaretçilerini bekliyor! Gizemli alan başkentin o ilçesinde yer alıyor!

Trabzon'da kayalıkların içine gömülmüş haldeki görünümü ile şehrin sembollerinden olan Sümela Manastırı ülkenin meşhur turizm alanlarından birisi olarak biliniyor. Ankara'lıların da hakkında bilgi sahibi olduğu bu alana çok benzeyen bir yerin Kızılcahamam'da olduğu öğrenildi.

ANKARA'NIN GİZEMLİ TARİHİ ALANI

Görünüm olarak Sümela Manastırı'na çok benzeyen yerin adı Alicin Jeositi olarak ifade ediliyor. Hakkında pek çok gizemi bulunduran alanın şehir turizminde yer edinmesi adına çalışmalarda bulunuluyor. Söz konusu alan Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan bir kanyon içinde yer alıyor.

1000 metre gibi ciddi bir yüksekliğe inşa edilen bu manastıra tırmanma yolu ile çıkılabiliyor. Ankara'da tarih severlerin mutlaka gitmesi gereken yerler  arasında olan bu yerin ne amaçlı kullanıldığına dair spekülasyonlar devam ediyor.

Söz konusu alanın bir ibadethane olduğu şeklinde yorumlar yapılırken bir diğer görüş ise alanın askeri anlamda inşa edildiği ve bir savunma hattı olduğu yönünde oldu. Hakkında bilginin kısıtlı olduğu alanın görenleri kendine hayran bırakan ilgi çekiciliği ile ilerleyen yıllarda da önemli bir turizm noktası olması hedefleniyor.

ALİCİN JEOSİTİNE NASIL GİDİLİR?

Görünüşü ve gizemi ile dikkat çeken bu alanın adresinin araştırma ihtimaline karşı yapılan bilgi ise şu şekilde oldu;

Alicin Kültürel Jeositi adresi: Ali Cin deresi, Çamlıdere Barajı çıkışı, E-89 otoyolu üzeri Kalemler köyü eski pazar yolu inişi. 

Başkentlilerin ve diğer şehirden gelen vatandaşların buraya nasıl bir ilgi ve alaka göstereceği ilerleyen dönemlerde belli olacak. Konu hakkında yeni tanıtım çalışmaları yapılması tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altındağ Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı 23 Nisan etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

Altındağ Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı 23 Nisan etkinliği renkli görüntülere sahne oldu