ANASAYFA Ankara Keşfet Ankara'ya yağmur geri geliyor! Açıklama yapıldı

Ankara'ya yağmur geri geliyor! Açıklama yapıldı

Nisan ayının yarısından fazlasını geride bırakan Başkentte havaların sıcaklığı her geçen gün artıyordu. Güneşli günlere iyice alışan Ankara halkı için uyarı geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
GÜNCELLEME:
Ankara'ya yağmur geri geliyor! Açıklama yapıldı

Sıcak bir kış sürecini geride bırakan Ankara, bahar döneminde de sıcak havalar yaşamıştı. Bu sürecin ardından yağışları unutan başkentlilere en yetkili kurumdan uyarı geldi.

ANKARA'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Nisan ayının şu ana kadar olan sürecinde genelde 20 derecenin üstünde bir hava sıcaklığı yaşayan Ankara'da yağmur yağışının olacağı açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgilerde 20 Nisan Cumartesi günü işaret edildi. Vatandaşların erkenden önlem almaması ve yağışlarda mağdur olmaması adına yayınlanan bilgiler şu şekilde oldu;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün düzenli olarak yayınladığı 5 günlük rapora göre Ankara'da 20 Nisan Cumartesi günü gök gürültülü bir yağış bekleniyor. Söz konusu günde ise hava sıcaklığının diğer günlere eş olarak en yüksek 23, en düşük 11 derece olması ön görülüyor.

Ankara şehir genelinde olmak üzere ülkenin her noktasında bahar yağmurlarının gerçekleşmesi bekleniyor. Son yıllarda yaşanan kuraklık tehlikesi ilerleyen dönemler için büyük tehdit oluşturuyor. Mayıs aylarında ve ilerleyen dönemlerde de yağışların yaşanması en büyük temenni olarak gösteriliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü her şehre özel tahminlerini yayınlamaya devam ediyor.

Olası olumsuz bir hava durumu yaşanma ihtimalinde Ankara'da ABB yönetimi ve Ankara Valiliği olmak üzere çeşitli kurumlar tarafından uyarılar yapılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara - Diyarbakır Turistik Tren seferi ilk kez yola çıkıyor

Ankara - Diyarbakır Turistik Tren seferi ilk kez yola çıkıyor