ANASAYFA Ankara Keşfet Bakan Uraloğlu paylaştı! Ankara'dan başlayacak yeni tren seferleri için geri sayım başladı

Bakan Uraloğlu paylaştı! Ankara'dan başlayacak yeni tren seferleri için geri sayım başladı

Günlerdir seyahat seven vatandaşların başlamasını beklediği iki yeni tren seferinin başlamasına çok az bir zaman kaldı. Konu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir bilgilendirme paylaşımı yayınladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Bakan Uraloğlu paylaştı! Ankara'dan başlayacak yeni tren seferleri için geri sayım başladı

Özellikle genç nesil arasında gittikçe popülerleşen tren gezilerine yeni seferler ekleniyor. İnsanlara farklı bir deneyim yaşatan turistik tren seferleri kapsamında farklı rotalar oluşturdu.

İKİ YENİ SEFER GÜNLER SONRA BAŞLIYOR

Ankara'dan başlayacak bu iki yeni sefer ile insanlara doğu şehirlerine yol boyunca güzel anılar biriktirerek ulaştırma fırsatı tanınacak. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde vatandaşlara duyurular yapılmıştı. Söz konusu tren seferlerin birisi Ankara'dan Diyarbakır'a, Diğer ise Ankara'dan Bitlis Tatvan'a şeklinde oluşturuldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı seferlerin başlama tarihinin yaklaşmasından dolayı bir hatırlatma paylaşımı yaptı. Bakan Uraloğlu bölge turizmine de katkı sağlayacağını ifade ettiği tren seferlerinin hareket saatlerini paylaştı.

Yapılan paylaşıma göre;

Ankara - Tatvan Turistik Tren Seferi 17 Nisan günü başlayacak. Seferin Hareket saati Ankara'dan 15:55, Tatvan'dan 06:35'de olacak. Ankara - Diyarbakır Turistik Seferi 19 Nisan günü başlayacak. Seferin Hareket saati Ankara'dan 15:55, Diyarbakır'dan 12:00'da olacak.

TREN YOLCULUĞU POPÜLARİTESİ ARTIYOR

Türkiye'nin tren ağlarına yaptığı yatırım meyvesini veriyor. Son yıllarda hızlı tren hatlarının çoğaltılması ve yeni turistik tren seferleri ile vatandaşların tren yolculuğuna olan ilgisi günden güne artıyor. Daha konforlu ve zahmetsiz olmasından dolayı vatandaşlar gidecekleri yerlere tren ile gitmeye ağırlık veriyor. İlerleyen yıllarda farklı rotaların oluşturulması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner Kuğulu Park'ta vatandaşlar ile bayramlaştı

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner Kuğulu Park'ta vatandaşlar ile bayramlaştı