Bayramı Ankara'da geçirecekseniz hemen buraya gidin! 135 dakikanın sonunda adeta cennet var

Kurban Bayramı tatilinin kamu çalışanları için 9 gün olmasının ardından tatil planları başladı. Tatilini Ankara'da geçirecek olan vatandaşlar ise kısa süreli tatillerinde günübirlik gezebilecekleri yerleri araştırmaya başladı. Ankara'ya yakın konumda bulunan keşfedilmesi gereken adresi derledik.

Bayramı Ankara'da geçirecekseniz hemen buraya gidin! 135 dakikanın sonunda adeta cennet var

Özel Haber Azra KOÇAK - Türkiye'de 15 Haziran tarihi itibariyle kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili başlayacak. Kurban Bayramı tatilinin kamu kurumları için 9 gün olarak ilan edilmesi sonrası şehir dışına gitmek isteyenler planlarını yaparken Ankara'da kalacak olanlar da bayramı değerlendirmek adına araştırmalarına başladı. Kurban Bayramı tatilinde Ankara dışında bir yere gitmek ama yolda da çok vakit kaybetmek istemeyenler için komşu illerden keşfedilmesi gereken adresleri derlemeye devam ederken bu kez Bolu'daki bir doğal güzelliğe yer verdik.

Ülkemizin pek çok doğa harikası bulunurken Ankaralılar kendilerine kaçacak bir yer arıyor.. Kentteki yoğun tempodan sıkılan ve kısa tatillere ihtiyacı olan vatandaşlar için Bolu'da bulunan Akkaya Travertenleri'ni derledik. Pamukkale Travertenlerini anımsatan bu yapıyı Ankaralılar 135 dakikalık bir yolculuğun ardından keşfetme fırsatına sahipken görenleri büyülemeye devam eden Akkaya Travertenleri de ziyaretçilerini bekliyor.

ANKARALILARIN GÖZDESİ OLACAK: AKKAYA TRAVERTENLERİ NEREDE?

Ankaralılar tarafından sıklıkla ziyaret edilen ve kentin komşusu konumunda olan Bolu'nun 10 kilometre güneybatısında, Mudurnu yolu üzerinde bulunan Akkaya Travertenleri, “Bolu'nun Pamukkalesi” olarak tanıtılıyor.

Bayramı Ankara'da geçirecekseniz hemen buraya gidin! 135 dakikanın sonunda adeta cennet var

Ülkemizde mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde yer alan Akkaya Travertenleri, Bolu ve Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki doğal yapısını koruyan 250 metre uzunlukta bir oluşum olarak doğal güzellikleri ziyaretçilerine sunuyor. Pamukkale Travertenlerini görememiş ve Ankara dışında bir gezi rotası çizmek isteyenlerin görmesi gereken Akkaya Travertenleri, yemyeşil doğası ile bütünleşen manzarasının yanı sıra traverten havuzları da serinlemek isteyenlerin ilgi odağı oluyor.

Bayramı Ankara'da geçirecekseniz hemen buraya gidin! 135 dakikanın sonunda adeta cennet var - Resim : 2

Akkaya Travertenleri Mudurnu yolu, Çepni Köyü Yolu, 14803 Bolu Merkez/Bolu adresinde konumlanırken dinlenmek, piknik yapmak, travertenlerin eşsiz görüntüsüne tanıklık etmek ve seyahat listesine yeni bir yer eklemek isteyenler için özel sektörler tarafından işletilen günübirlik turistik tesisleri ile hizmet veriyor.

Bayramı Ankara'da geçirecekseniz hemen buraya gidin! 135 dakikanın sonunda adeta cennet var - Resim : 3

Ziyaret saatleri 7 gün boyunca sabah saat 09.00 ile akşam saat 20.00 arasında hizmet veriyor.

SONRAKİ HABER