Bu tarihi semt Ankara'da yer alıyor! Yüzyıllardır ayakta duruyor giden bir daha gitmek istiyor

Ankara yakın dönem ile ilgili taşıdığı özellikler kadar binlerce yıl öncesine kadar uzanan geçmişi ile de ilgi çeken bir şehir olarak biliniyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Ankara'da günümüzde ayakta kalan bazı yerler o döneme ışık tutuyor.

Bu tarihi semt Ankara'da yer alıyor! Yüzyıllardır ayakta duruyor, giden bir daha gitmek istiyor

Ankara İç Anadolu'nun asırlardır ev sahipliği yaptığı medeniyet ve toplumlardan aldığı mirasları gelecek nesillere taşımaya devam ediyor. Dünya genelinde bilinen uygarlıkların egemenliği altında kalan Ankara bugün tarihi ve kültürel yerleri ile yerli ve yabancı ziyaretçilerini şehre bekliyor.

ANKARA'NIN TARİH KOKAN YERİ

Ankara'nın özellikle yüzyıllarca süren Osmanlı İmparatorluğu egemenliğinden dolayı mimarı ve sokak yapısını önemli anlamda etkileyen değişiklikler olmuştu. Başkentin bazı yerlerinde bu izler halen görünebiliyor. O alanlar arasında yer alan Ankara'nın en eski yerleşim yerlerinden olan Hamamönü, günümüzde de şehrin en çok gidilen bölgelerinden birisi olarak adından söz ettiriyor. Sokaklarında gezenlere adeta zamanda yolculuk yapma hissiyatı veren Hamamönü bünyesinde önemli eserleri de barındırıyor.

Bu tarihi semt Ankara'da yer alıyor! Yüzyıllardır ayakta duruyor giden bir daha gitmek istiyor

VATANDAŞLARIN UĞRAK NOKTASI

Hem Cumhuriyet döneminin hem de Cumhuriyet öncesi dönemin harmanlandığı bir alan olarak göze çarpan Hamamönü adını bölgede yer alan Tarihi Karacabey Hamamından alıyor. İçerisinde Mehmet Akif Ersoy'un evini ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrinin de yer aldığı Tacettin Dergahın yer aldığı Hamamönü çok sayıda kültürel etkinliğin yapıldığı bir bölge olarak biliniyor.

Bu tarihi semt Ankara'da yer alıyor! Yüzyıllardır ayakta duruyor giden bir daha gitmek istiyor - Resim : 2

Buraya gelen vatandaşlar hem hediyelik eşyalar alabiliyor, hem de tarihi yakından inceleyebiliyor. Hamamönü'nü korumak ve gelecek nesillere ulaştırmak için programlar hassas olarak devam ettiriliyor.

SONRAKİ HABER