Ehliyetini yenilemeyen Ankaralılar dikkat! O tarihten sonra 4 bin TL ceza ödeyebilirsiniz

Yeni ehliyetlere geçilmesinin ardından bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda ehliyetini yenilemeyen kişilerin belirli tarihler arasında ceza ödeyebilecekleri ifade edildi.

Ehliyetini yenilemeyen Ankaralılar dikkat! O tarihten sonra 4 bin TL ceza ödeyebilirsiniz

Geçtiğimiz seneden bu yana İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde yeni ehliyetin belirli tarihten itibaren herkes tarafından temin edilmesi gerektiği belirtilmişti. Bu çerçevede aktarılan bilgilere göre 1 Ocak 2016 tarih öncesine ait olan ehliyetlerin belirli tarihlere kadar uzatılmasına karar verildiği öğrenildi.

Daha önceki seneler için alınan kararlara göre ilk olarak kişilerin 2016 öncesi ehliyetlerini 31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirmesi gerektiği belirtildi. Bunun üzerine alınan ikinci bir karara göre bu sürenin iki sene daha uzatılması gerektiğinden bahsedildi. Yani ehliyetini yenilemek isteyen kişilerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar güncellendiği, hala eski ehliyetini kullanan kişiler varsa da bu tarihe kadar mutlaka güncellemesi gerektiği ifade edildi.

ESKİ EHLİYETİNİ KULLANAN ANKARALILAR DİKKAT!

2022 yılına kadar süre verilen ehliyetler hakkında o sene Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde dünya ve Türkiye genelinde etkilerin görüldüğü salgın nedeni ile erteleme yapıldığı ifade edildi.

Verilen bu 2 senelik sürenin dolmasının ardından ise İçişleri Bakanlığı tarafından bu sene yapılan son uyarı kapsamında kişilerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar yeni kimlerini temin etmelerinin gerektiği belirtildi.

YENİ EHLİYET ÇIKARTMAYANLAR 4 BİN TL CEZA ÖDEYECEK!

Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre 31 Aralık 2024 tarihine kadar yeni ehliyete geçiş yapmayan kişilerin bu senenin son gününün ardından toplamda 4 bin 64 TL ceza ödeyebileceği, bu nedenle de verilen süre geçmeden mutlaka yenilenmesinin gerektiği açıklandı.

EHLİYET YENİLEME NASIL YAPILIR?

Yapılan bu açıklamaların ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında ehliyet yenilemenin nasıl yapılacağı olmuştu. Bu çerçevede Karayolları Trafik Kanunu gereğince 31 Mart 2024 tarihine kadar Nüfus Müdürlükleri üzerinden kişilerin yenileme işlemlerini tamamlaması gerektiği öğrenildi.

Esi ehliyetten yeni ehliyete geçmek isteyen kişilerin toplamda 15 TL kadar bir ödeme yapacağı, bununla birlikte gerekli harçların ödendiğine dair belge, sağlık raporu, nüfus cüzdanı/pasaport, adli sicil belgesi ve 1 adet son 6 ayda çekilmiş biyometrik fotoğrafın istendiği yapılan açıklamalar arasında yer adlı. Bu belgelerin tamamlanmasının ardından kişilerin en yakın nüfus müdürlüğü üzerinden yenileme işlemini yapabileceği belirtildi.

SONRAKİ HABER