ANASAYFA Ankara Keşfet Evlenecek Ankaralılara kötü haber! Hesaplamalar yapıldı bir düğünün maliyeti cep yaktı

Evlenecek Ankaralılara kötü haber! Hesaplamalar yapıldı bir düğünün maliyeti cep yaktı

Evlenmeye hazırlanan milyonlarca Ankaralı için yapılan son açıklamalara göre düğün yapmanın maliyetinin günden güne arttığı ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Evlenecek Ankaralılara kötü haber! Hesaplamalar yapıldı bir düğünün maliyeti cep yaktı

Enflasyonun son yıllar içerisinde artış göstermeye başlamasının ardından buna bağlı olarak sektörlerde de maliyetler arttı. Özellikle de yaz aylarına gelinmesinin ardından evlilik hayali kuran milyonlarca Ankaralı için üzücü hesaplamalar yapıldı. Buna göre evlilik hayali kurarak bir düğün yapmak isteyen kişiler için maliyetlerin cep yakmaya başladığından bahsedildi.

EVLİLİK HAYALİ KURAN MİLYONLARCA ANKARALI İÇİN ÜZÜCÜ HESAPLAMA!

Milyonlarca Ankaralı için uzman isim tarafından yapılan açıklamalara göre düğün yapmanın maliyetinin katlanarak arttığı ifade edildi. Konu ile ilgili  TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamalara  göre mobilyası, kuyumcusu gibi pek çok maliyetlerin çiftlerin cebini yakacağı belirlendi. 

MALİYETLER 500 BİN LİRAYI AŞIYOR!

Konuya dair konuşan Palandöken, "Bu yıl da artan nüfusa rağmen yaklaşık 600 bin çiftin evleneceğini öngörülüyor. Fotoğrafçı, kuaför, berber, gelinlikçi, çiçekçi, pastacı, çeyizci gibi onlarca farklı sektörde esnafımız düğün sezonuna hazır. Bu yıl yapılacak düğünlerle birlikte evliliklerin 500 milyar liralık ekonomi oluşturması bekleniyor." şeklinde konuştu.

VERİLEN TEŞVİKLER ÇOK ÖNEMLİ!

Bununla birlikte hükümet tarafından yapılan destek ödemelerinin de son derece önemli olduğu ifade edilerek, “Birtakım teşvik ve destekler var. Ancak tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma olanaklarının sağlanması çok önemli. Bu hem çiftlerin düğün masraflarına katkı hem de kuracakları yuvalarla ekonomiye katkıları bakımından çok önemli olacak.” ifadeleri ile evlenecek kişilerin bu desteklerden faydalanabileceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB duyurdu! BELMEK, son 5 yılda 113 bin 167 kadına destek sağladı

ABB duyurdu! BELMEK, son 5 yılda 113 bin 167 kadına destek sağladı