ANASAYFA Ankara Keşfet Her köşesinde fotoğraf karesi gizli o cennet Ankara'da! Kimse bilmiyor giden adeta doğaya şahitlik ediyor

Her köşesinde fotoğraf karesi gizli o cennet Ankara'da! Kimse bilmiyor giden adeta doğaya şahitlik ediyor

Ankara'nın henüz keşfedilmemiş rotalarını keşfetmek isteyenler, nereleri gezip görmeleri gerektiğine dair araştırmalarına devam ediyor. Başkentte pek çok doğal güzellik bulunurken henüz bu rotaları keşfetmeyen Ankaralılar için kentin saklı hazinesini derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Her köşesinde fotoğraf karesi gizli o cennet Ankara'da! Kimse bilmiyor giden adeta doğaya şahitlik ediyor

Her köşesinde fotoğraf karesi gizli o cennet Ankara'da! Kimse bilmiyor giden adeta doğaya şahitlik ediyor - Türkiye'nin Başkenti Ankara'nın denize kıyı olmasa da denizi aratmayan pek çok doğal gölü bulunuyor Bu göllerin bazıları bilinirken bazıları da henüz keşfedilmeyi bekliyor. Haberankara.com olarak başkentlilerin ziyaret etmesi gereken adresleri derlemeye devam ederken bu kez kentte saklı konumda bulunan bir gölü açık havada doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenler için derledik.

Ankara'da boş vakitlerini kenti keşfetmek için ayıracak olan vatandaşlar için yeni adresler dikkat çekmeye devam ediyor. Kentin sınırları içerisinde bulunan göllerden biri içerisindeki hayvan popülasyonu ile muhakkak ziyaret edilmesi gereken alanların başında geliyor. Ankara'da bulunan Kızılca Göleti de keşfedilmesi gereken rotalar arasındaki yerini alırken merak edilen ayrıntıları okurlarımız için derledik.

KIZILCA GÖLETİ ANKARA'NIN ÇUBUK İLÇESİNDE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

 Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan Kızılaca Göleti, içme kullanma ve sulama amaçlı inşa edilmiş olan bir gölet olarak karşımıza çıkıyor. 

Ortakuyu Deresi ve gölet alanında biriken yağışlarla beslenen Kızılca Göleti, 2 metre derinliğe sahipken gölün yakınındaki Kızılca Köyü de bu göle adını veriyor. Çubuk ilçesinin merkezine 10 kilometre uzaklıkta konumlanan Kızılca Göleti, özel araç ile kolaylıkla ulaşılabiliyor. Kızılca Gölü'de yapılan balıklandırma çalışması ile alanda sazan, yayın, kadife, gümüş balığı ve kerevit bulunuyor. 

Kızılca Göleti'nin etrafı çam ağaçları ve yeşil alanlarla kaplı iken elmabaş patka, dikkuyruk, sakarmeke, yeşilbaş, Macar ördeği ve bahri adlı kuş türlerine de ev sahipliği yapıyor. Gölette yarı sucul yılan ve Fırat kaplumbağası yaşarken doğaya, doğal yaşama şahitlik etmek isteyenler havaların ısınması ile beraber sıklıkla bu gölü ziyaret ediyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar: Eğitim kalitesini arttırmak için çalışıyoruz

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar: Eğitim kalitesini arttırmak için çalışıyoruz