Hükümet kanadı Ankara'da açıkladı! Emekli maaşlarına iyileştirme yapılacak

Emekli maaşlarında düzenleme için hükümetten açıklama beklenirken art arda yaşanan gelişmeler de emeklinin gündemini değiştirdi. Emekli maaşlarında düzenlemeye gidileceğine ilişkin verilen sinyaller vatandaşları hareketlendirirken MHP lideri Devlet Bahçeli'den emekli maaşlarına zam geleceği yönünde bir açıklama geldi.

Hükümet kanadı Ankara'da açıkladı! Emekli maaşlarına iyileştirme yapılacak

2024 yılında emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapılırken en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltildi. 2024 yılı için yapılan zammın ardından emekliler özellikle en düşük maaşın yetersiz olmasından yakınırken maaşlarda yeni bir düzenleme yapılmasını talep etti. Emekli maaşlarına düzenleme yapılması talep edilirken söz konusu düzenleme kapsamında da en düşük emekli maaşının asgari ücretle aynı miktara getirilmesi talep edildi.

Emekliler zam açıklaması beklerken yapılan sürpriz açıklamalar da gündemi hareketlendirdi. Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında emekli maaşlarına yönelik bir çalışma yapılması gerektiği sinyalini verirken ‘’En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendi ve ailesi için harcayan vatandaş için elbette yeterli değil.'' demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz.'' ifadelerine yer verirken bir açıklamada MHP Genel Başkanı devlet Bahçeli'den geldi.

SON DAKİKA AÇIKLANDI: GEREKLİ İYİLEŞTİRMELER CÖMERTÇE YAPILACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, enflasyonla mücadelenin başarıya ulaşacağını belirterek başladığı söze emeklilere değinerek devam etti. Ekonomik sorunların üstesinden gelineceğine değinen MHP Genel Başkanı Bahçeli, ‘’Hayat pahalılığı kaderimiz değil, bitecektir.'' dedi.

Hükümet kanadı Ankara'da açıkladı! Emekli maaşlarına iyileştirme yapılacak

Emekli maaşlarına iyileştirme beklenirken sürpriz bir açıklama ile ‘’Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır. Enflasyonla mücadele başarıya ulaşacak, fiyat ve finansal istikrar Türkiye ekonomisinin zincirlerini kıracaktır.'' açıklamasına yer verdi.

Hükümet kanadı Ankara'da açıkladı! Emekli maaşlarına iyileştirme yapılacak - Resim : 2

‘’Faiz, döviz ve enflasyon siperine yatıp ekonomik ve siyasi istismar operasyonunu dört bir koldan ilerletenlerin hevesleri kursaklarında kalacak.'' diyen MHP liderinin açıklamalarının ardından emekliler de resmi bir zam açıklaması beklemeye başladı. Emekliler için cömert davranılacağının altını çizen MHP liderinin açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek olan yanıt da merakla beklenmeye başladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER