ANASAYFA Ankara Keşfet İslam Memiş 3 gün verdi sert dalga geliyor dedi! Ankaralı yatırımcı dikkat piyasalarda kritik dönem

İslam Memiş 3 gün verdi sert dalga geliyor dedi! Ankaralı yatırımcı dikkat piyasalarda kritik dönem

Altın ve para piyasaları vatandaşların yakın takibinde yer alıyor. Finans Analisti olarak tanınan İslam Memiş, piyasalar hakkında kritik değerlendirmelerde bulunurken önemli açıklamalara yer verdi. Piyasalarda kritik bir döneme girildiğini ifade eden Memiş, tarih vererek yatırımcının dikkatini çekti.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
İslam Memiş 3 gün verdi sert dalga geliyor dedi! Ankaralı yatırımcı dikkat piyasalarda kritik dönem

İslam Memiş 3 gün verdi sert dalga geliyor dedi! Ankaralı yatırımcı dikkat piyasalarda kritik dönem - Enflasyonun yükseldiği dönemde para piyasaları da bir hayli arttı. Finans analisti İslam Memiş, para piyasalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunurken borsa, döviz, altın fiyatları ve kripto para piyasalarını bu hafta nelerin beklediğini açıklayarak "Sert dalgaya hazır olun" dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ekonomi alanında yaptığı değerlendirmelerle piyasaların nabzını ölçüp yatırımcılara değerlendirmelerini duyurmaya devam ediyor. Bugün kaleme aldığı yazısında 3 güne işaret ederek borsa, döviz kurları, altın fiyatları ve kripto para piyasalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Memiş, kritik bir döneme girildiğinden bahsetti.

PARA PİYASALARIN ÖNEMLİ HAFTA

Para piyasaları için bu haftanın yoğun ve önemli olacağından bahseden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, genelde yurt dışı verilerinin küresel piyasalar için kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi.  Bu haftaki önemli gelişmeleri sıralayan Memiş;

‘’Salı: Avrupa Bölgesi Enflasyon Verisi

Çarşamba: Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı

Cuma: Türkiye Enflasyon verisi ve ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi'' ifadelerine yer verirken ‘’Borsa, döviz kurları, altın fiyatları ve kripto para piyasalarında sert dalgalanmalar bizi bekliyor. Piyasalar için Çarşamba gününe kadar ayrı, Çarşamba gününden sonra ayrı bir piyasa olacak. Ondan sebep haftayı ikiye ayırmakta fayda var.'' dedi. 

Bu hafta takip edeceği bant aralıklarını paylaşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ‘’Bu hafta borsanın 10 bin puanı görmesi çok konuşulur. Hatta 10 bin 200 puan hedef konumunda olur. Bu hafta 9 bin 800-10 bin puan aralığını takip edeceğim.'2 diyerek dolar hakkında değerlendirmede de bulundu. Dolar/TL için açıklamada bulunan uzman isim Memiş, ‘’Haftayı 32,43 lira seviyesinden tamamlamıştı. 33 lira seviyesinin üzerine atak gerçekleştirmesini bekliyorum. Yıl içindeki yükseliş öngörümü koruyorum.'' ifadelerine yer verdi. 

EUR/USD paritesi ile ilgili de değerlendirmelerini paylaşan Memiş, 1,0693 seviyesinden kapanış yapmıştı. Bana göre ucuz ve düşük. Tepki alımlarıyla yükselişini sürdürmesini bekliyorum. Psikolojik direnç seviyesi 1,08 seviyesi. Bu hafta pozitif yükselişini bekliyor olacağım.'' dedi. 

ALTIN ALACAKLAR DİKKAT

Ons altın hakkında da değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ‘’Ons altın 2.338 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Takip ettiğim bant aralığı aynı, iki haftadır belirttiğim gibi 2.280-2.380 dolar aralığı. 2.300 dolar seviyesinden tepki geldi ancak baskılanma bitmedi. Fed nedenli 2.300 dolar seviyesinin altına sarkmasını bekliyorum. Mayıs ayı altın alacaklar için güzel bir ay olacak. Gram altın yatırımcısı ons’u takip etmeli. 2.280 dolar karşılığındaki gram kaça tekabül ediyorsa al, unut.'' diyerek değerlendirmelerine son verdi. 

Kaynak: TV100

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çamlıdere Belediyesi yapılan yol genişletme çalışması hakkında bilgiler verdi

Çamlıdere Belediyesi yapılan yol genişletme çalışması hakkında bilgiler verdi