ANASAYFA Ankara Keşfet MGM'den Ankara dahil 35 il için sarı kodlu uyarı! Görüş mesafesi düşebilir, nefes almakta zorluk çekebilirsiniz

MGM'den Ankara dahil 35 il için sarı kodlu uyarı! Görüş mesafesi düşebilir, nefes almakta zorluk çekebilirsiniz

Son günlerde Türkiye'de etkili olan çöl tozu hakkında pek çok uyarı yapıldı. Çöl tozu ile ilgili olarak merak edilenlere yanıt aranırken bir yandan da yapılan uyarılar dikkatle takip ediliyor. Başkent Ankara için kritik uyarılar sıralanırken MGM, 26 Nisan hava durumu raporunu yayımladı. Yayımlanan raporda Ankara dahil 35 ilde sarı kodlu uyarı yer aldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
MGM'den Ankara dahil 35 il için sarı kodlu uyarı! Görüş mesafesi düşebilir, nefes almakta zorluk çekebilirsiniz

MGM'den Ankara dahil 35 il için sarı kodlu uyarı! Görüş mesafesi düşebilir, nefes almakta zorluk çekebilirsiniz - Türkiye, Atina üzerinden gelen çöl tozu, bir süredir Ankara'da etkili olurken hava durumu verileri de yakından takip edilmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumu verilerini duyurmaya devam ederken bu kez Ankara dahil 35 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Nisan Cuma gününe ait hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre Ankara dahil 35 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yapılan uyarılarda da görüş mesafesinin düşebileceği ve nefes almakta zorluk çekilebileceği ifadeleri yer aldı.

MGM'DEN 35 KENTE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 

Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklenmektedir.

Hava sıcaklığının Marmara ve Kuzey Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilirken rüzgarın da genellikle güneyli, güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'da güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, İç Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam Kırıklareli ve Tekirdağ, gece saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA 14°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

MGM, toz taşınımı nedeniyle hava ve görüş kalitesinin düşeceğin ifade ederken aynı zamanda nefes almakta da güçlük çekilebileceğini ifade etti. Uzmanlar ise havalar düzelene kadar maske kullanımı önerisi bulunuyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı imzaladı! 36 bin kişiye yeni istihdam kapısı aralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı imzaladı! 36 bin kişiye yeni istihdam kapısı aralandı