ANASAYFA Ankara Keşfet MGM'den son dakika uyarısı geldi! Ankaralılar aman dikkat tehlikeyle karşı karşıyasınız

MGM'den son dakika uyarısı geldi! Ankaralılar aman dikkat tehlikeyle karşı karşıyasınız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Nisan Pazar gününe ait hava durumu verilerini açıkladı. Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların artmaya devam edeceği beklenirken bazı iller için ise gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. İç Anadolu'da kuvvetli rüzgar beklenirken verilen uyarıları Haberankara.com okurları için derledik.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Nisan Pazar gününe ait hava durumu verilerini açıkladı. Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların artmaya devam edeceği beklenirken bazı iller için ise gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. İç Anadolu'da kuvvetli rüzgar beklenirken verilen uyarıları Haberankara.com okurları için derledik.

MGM'den son dakika uyarısı geldi! Ankaralılar aman dikkat tehlikeyle karşı karşıyasınız

Hava durumu verileri haftanın son günü ile beraber araştırılan konular arasında yer alıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan hava durumu verileri yakından takip edilirken önemli uyarılara yer verildi. MGM tarafından yapılan hava durumu uyarılarının hangi konularda ve hangi bölgelerde verildiği merak konusu olmaya devam ederken hava sıcaklıkları da paylaşıldı. 

MGM tarafından yapılan tahminlere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Malatya ve Ordu çevreleri ile sabah saatlerinde Samsun'un doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun batısının iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi beklenirken Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

MGM'DEN BÖLGE BÖLGE UYARI

MGM tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği aktarıldı. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimleri ile gece saatlerinde Marmara'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Marmara, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor. Bununla beraber çığ tehlikesi ve kar erimesine karşı da uyarıda bulunan MGM, ‘’Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.'' değerlendirmesinde bulundu. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 21

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 22

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 28

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam il geneli, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 28

Samsun: Parçalı çok bulutlu, doğu kesimleri sabah saatlerinde sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Trabzon :Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13

Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu 23

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve doğusunda pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin batısında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in doğususunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneyinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Ordu çevreleri ile sabah saatlerinde Samsun'un doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Malatya çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Genel Başkanı Özel 420 başkanı kampa alacak!

CHP Genel Başkanı Özel 420 başkanı kampa alacak!