ANASAYFA Ankara Keşfet Milyonlarca Ankaralı emekliye müjde! Emekli maaşlarına özel düzenleme yapılacağı açıklandı

Milyonlarca Ankaralı emekliye müjde! Emekli maaşlarına özel düzenleme yapılacağı açıklandı

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın emekli maaşlarına ara zam olmayacak sözleri gündem olmuştu. Hayal kırıklığına uğrayan emeklilerin yüzü yapılan açıklama ile yeniden güldü.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
GÜNCELLEME:
Milyonlarca Ankaralı emekliye müjde! Emekli maaşlarına özel düzenleme yapılacağı açıklandı

Maaşlarına zam isteyen emeklileri yakından ilgilendiren açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Konu ile ilgili bir açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi.

EMEKLİ MAAŞLARINA ÖZEL DÜZENLEME GELİYOR

Yılın ilk yarısının geride bırakılmaya doğru gidildiği günlerde milyonlarca emekli vatandaş gözünü yılın ikinci dönemi için geçerli olabilecek bir karara çevirmişti. Zamların ve enflasyonun maaşlarında bir şey bırakmadığını ve geçinemediklerini söyleyen emekliler ara zam olmayacağı haberi ile şok olmuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ara zam yapma gibi bir planlarının olmadığını dile getirmişti. Gündem olan açıklamalar sonrasında bu karardan dönülüp dönülmeyeceği merak konusu olmuştu.

Milyonlarca emeklinin umutlarını yeşerten açıklama hükümetin en üst yetkililerinden olan Cevdet Yılmaz'dan geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz A Haber'de katıldığı bir programda emekli maaşlarına yönelik yeni çalışmalar yapıldığını söyledi. 

“BİR TAKIM ÇALIŞMALAR, HAZIRLIKLAR VAR”

Yılmaz “Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır” diyerek heyecanlandıran haberi verdi.

Temmuz ayından itibaren yeni bir maaş miktarına sahip olmak isteyen emeklilerin bekleyişi sürüyor. İlerleyen aylarda net bir şekilde meselenin sonuca bağlanacağı ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TESK Başkanı Palandöken turizm sektörünün ekonomi için önemine dikkat çekti

TESK Başkanı Palandöken turizm sektörünün ekonomi için önemine dikkat çekti