ANASAYFA Ankara Keşfet Milyonlarca Ankaralı emekliyi ilgilendiriyor! Emekli kart ile destek ödemeleri resmen başlayacak

Milyonlarca Ankaralı emekliyi ilgilendiriyor! Emekli kart ile destek ödemeleri resmen başlayacak

Emekli vatandaşlar için yapılması beklenen destek ödemeleri hakkında sık sık açıklamaların gündeme gelmesinin ardından Emekli Kart gelişmesi duyuruldu.

Emekli vatandaşlar için yapılması beklenen destek ödemeleri hakkında sık sık açıklamaların gündeme gelmesinin ardından Emekli Kart gelişmesi duyuruldu.

Milyonlarca Ankaralı emekliyi ilgilendiriyor! Emekli kart ile destek ödemeleri resmen başlayacak

Bu sene emekli maaş zammı konularının gündeme gelmesinin ardından emekli vatandaşlar için yapılacak olan bazı çalışmalar da duyurulmuştu. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken, enflasyona da bağlı olarak maaş iyileştirmesi ya da destek ödemelerin yapılıp yapılmayacağı araştırılan konular arasında yer aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ!

Durum bu şekilde iken dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli vatandaşlar için yapılabilecek iyileştirmeler hakkında konuştu.

Konuya ilişkin Erdoğan, "Emeklilerimiz başta olmak üzere enflasyonun ücretli kesimde yol açtığı sıkıntıları yakinen biliyoruz" diyerek çalışmalar yapılabileceği hakkında sinyaller verdi.

EMEKLİ KART ÇALIŞMALARI HIZLANDI!

Tüm bunlar ile birlikte daha önce de gündeme gelen Emekli Kart hakkında yeni bir açıklama daha geldi. TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, hükümet tarafından emekli vatandaşlar için devreye sokulacak olan Emekli Kart hakkında yeni gelişmelerin bulunduğundan bahsetti. Bu çerçevede yaşanan gelişmeler hakkında Sözcan tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi,

EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL OLANLAR DİKKAT!

"10 bin TL ve altında maaş alan emeklilerin durumu zor. sayılarının 3,5 milyon olduğu ifade ediliyor. Onları rahatlatacak düzenlemeler lazım. Mesela bir haneye 10 bin TL ve altında gelir geliyorsa, kirada oturuyorsa ona uygun destek paketleri olacak. 'Emekli kart' düzenlemesi, içinde gıda, ısınma gibi harcamaların karşılanabileceği bir limit olacak. Bunun da ayrıca şartları olacak. Evi kendisine ait olmayacak ve başka bir geliri olmayacak.

DESTEK PAKETİ ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR!

AK Parti yönetimi buna yönelik bir düzenleme hazırlığı içerisinde. Yeni destek programları üzerinde çalışıyor. Hayat pahalılığının vatandaşın cebinden götürdüğü belli. Enflasyonun getirdiği zorluklar belli. Bunlara yönelik en azından rahatlatmak amacıyla bir destek paketi üzerinde çalışılıyor.

Burada bölgesel farklılıklar da gözetilecek. Ankara ve İstanbul'da ev kiraları çok yüksek. Dolayısıyla ev kiralarına yönelik bir destek olacak. Mesela Erzurum'da havalar çok soğuk. Oralarda ısınma desteği daha fazla olacak. Bu tür bölgesel farklılıklar da olabilir. Buna yönelik çalışmalar yapılıyor."

Sözcan tarafından yapılan bu açıklamaların ardından şimdi de bakanlıklar tarafından bu gelişmeler hakkında bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beypazarı Belediye Başkanı Kasap: Maden suyumuzu desteklemeye devam edeceğiz

Beypazarı Belediye Başkanı Kasap: Maden suyumuzu desteklemeye devam edeceğiz