ANASAYFA Ankara Keşfet Milyonlarca Ankaralıya müjde! 14 saat olan seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya inecek

Milyonlarca Ankaralıya müjde! 14 saat olan seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklama ile birlikte üzerinde çalışılan Yüksek Hızlı Tren projesi ile Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceği ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Milyonlarca Ankaralıya müjde! 14 saat olan seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya inecek

Ankara'dan özellikle de diğer büyükşehirlere seyahati kolaylaştırmak adına bakanlık tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz gün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca gelen açıklamalara göre Ankara ile İstanbul'dan sonra şimdi de Ankara ile İzmir yolculuğunun seyahat süresinin kısalacağı belirtildi. Konuya dair yapılan açıklamalarda 14 saat kadar süren bu yolculuğun Yüksek Hızlı Tren ile birlikte 3,5 saate düşürüleceği belirtildi.

ANKARA - İZMİR ARASI YOLCULUK 3,5 SAATE DÜŞECEK!

Yapılan açıklamalarda Ankara-İzmir arası 14 saat olan seyahat süresinin ise 3 saat 30 dakikaya düşeceğini vurgulayan Uraloğlu, “Projemiz tamamlandığında Ankara-İzmir arası hat uzunluğu 624 kilometre olacak.

Ama bizim çalışmalarımız zaten Polatlı’ya kadar olan hızlı tren hattından sonra başladığı için 508 kilometre olarak ifade ediyoruz. 508 kilometre uzunluğu olan projemizde kullanılacak hattın dizayn hızı 250 kilometredir. Hattımız tamamıyla hizmete girdiğinde Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa ve İzmir illerimizde yaşayan yaklaşık 13 milyon insanımız doğrudan hızlı tren konforuna kavuşacak. Kütahya gibi çevre illerle olan etkileşimi de dikkate alındığında YHT hizmetinden faydalanan nüfus daha da artacaktır. Hızlı Trenin sağladığı konfor ile birlikte seyahat süresinde gerek konvansiyonel tren gerekse de karayoluna göre önemli avantajlar sağlanacaktır.”

ANKARA - İSTANBUL SÜPER HIZLI TREN PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI!

İzmir için yapılan çalışmaların yanı sıra Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattıyla birlikte Mersin-Adana-Gaziantep ve Halkalı-Kapıkule gibi hızlı tren hatlarında da yaklaşık 3 bin 800 kilometrelik demiryolu hattında da yapım çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Uraloğlu, Ayrıca Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesini gündeme alarak ön proje çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Süper hızlı tren hattının güzergah uzunluğunun 344 kilometre olacağını belirten Uraloğlu, Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenler ile seyahat süresini 80 dakikaya indirmeyi planladıklarını ifade etti.

Böylelikle de Ankara'dan diğer büyük şehirlere yolculuk yapacak olan vatandaşların daha kısa süreli ve konforlu yolculuklar yapabileceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilge Yılmaz İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu!

Bilge Yılmaz İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu!