ANASAYFA Ankara Keşfet O saatlerde dışarı çıkacak Ankaralılar dikkat! Peş peşe gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi

O saatlerde dışarı çıkacak Ankaralılar dikkat! Peş peşe gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi

Bugün MGM'nin yanı sıra Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan uyarılar çerçevesinde belirlenen tarih ve saat aralıklarında kuvvetli yağışın hakim olacağı ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
O saatlerde dışarı çıkacak Ankaralılar dikkat! Peş peşe gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi

Bugün ilk olarak Ankara Valiliği, ardından da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankaralı vatandaşlara peş peşe uyarılar geldi. Konu hakkında yapılan uyarılarda Ankara ili genelinde kuvvetli sağanak yağışın beklendiği ifade edildi. 

ANKARA VALİLİĞİ UYARMIŞTI!

İlk olarak valilik tarafından yapılan açıklamalarda “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 28.04.2024 Pazar günü Ankara il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” şeklinde ifadeler ile yarın yani Pazar gününde kuvvetli yağışın beklendiği ifade edildi.

Bununla birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Ankara il geneli için bu haberlerini peş peşe verirken, bir uyarı da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

YARIN O SAATTE DIŞARI ÇIKACAK ANKARALILAR DİKKAT!

Tüm bunların yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlar için yapılan uyarı şu şekildeydi;

"Meteoroloji'den yapılan açıklamada yarın (pazar günü) öğle saatlerinden, akşam saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve buna bağlı olarak su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar beklenmektedir.

Büyükşehir Belediyemiz tüm ekipleriyle teyakkuz halinde olup; vatandaşlarımızın da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını rica ederiz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Kitap Fuarı'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşandı!

Ankara Kitap Fuarı'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşandı!