ANASAYFA Ankara Keşfet Öyle bir pazar ki yalnızca Ankara'da ayda bir kez kuruluyor! Nostalji fırtınası burada esiyor adeta geçmişe götürüyor

Öyle bir pazar ki yalnızca Ankara'da ayda bir kez kuruluyor! Nostalji fırtınası burada esiyor adeta geçmişe götürüyor

Başkent Ankara'da nostalji rüzgarların estiği bir pazar her ay yalnızca bir kez kuruluyor. Bu pazar yılda toplamda 12 kez kurulurken anıların da hayat bulmasına vesile oluyor. Ankaralıların görmek ve uğramak için sabırsızlandığı bu pazara dair merak edilenler artarken detaylar da Haberankara.com adresinde yer aldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Öyle bir pazar ki yalnızca Ankara'da ayda bir kez kuruluyor! Nostalji fırtınası burada esiyor adeta geçmişe götürüyor

Haberankara.com Özel Haber - Başkent Ankara, tarihe tanıklık etmesi ve pek çok kültüre ev sahipliği yapması ile beraber ülkemiz için önemli bir konumda bulunuyor. Ülkemizin başkenti olması ve milyonlarca nüfusu ağırlaması ile tarihimize ışık tutan Ankara'da gezilecek ve keşfedilecek rotalar her geçen gün yeniliyor. 

Ankara'da keşfedilmesi gereken noktalar ziyaret edilmeye devam ederken kentte ayda bir kez antika pazarı kuruluyor. Tarihe tanıklık eden ürünleri ile ilgililerini her ayın ilk pazar günü karşılayan Ayrancı Antika Pazarı'nda anılar yeniden hayat buluyor. 

ANKARALILARIN ANILARI AYRANCI ANTİKA PAZARINDA HAYAT BULUYOR

Mahir ellerde farklı formlara dönüştürülerek yeniden hayat bulan anılar, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Ayrancı Antika Pazarı'nda alıcısına ve meraklısına sunuluyor.

Çankaya'daki Ayrancı Mahallesi'nde her ayın ilk pazar günü kurulan bu pazarda lamba, takı, dokuma tezgahı, oyuncak, süs eşyası, taş plak, saat, çarık, kantar ve tarım aletleri sergileniyor. Antika tutkunları bu pazarda buluşurken farklı ürünlerin yer aldığı tezgahlar, vatandaşları adeta nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. 

AYRANCI ANTİKA PAZARI NEREDE, NE ZAMAN KURULUYOR?

Güvenevler, 06540 Çankaya Ankara'da kurulan Ayrancı Antika Pazarı her ayın ilk pazar günü antika meraklılarını ağırlıyor. 

Bu çerçevede 5 Mayıs tarihinde kurulacak olan Ayrancı Antika Pazarı da yarın ziyaretçilerini ağırlayacak. Ayrancı Pazaryerinde kurulacak olan pazara Dikmen Caddesi Emniyet Genel Müdürlüğü yanına giderek ulaşabilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Green card 2024 sonuçları açıklandı! Green Card DV Lottery sonuç ekranı

Green card 2024 sonuçları açıklandı! Green Card DV Lottery sonuç ekranı