Taksi tarifelerine zam ayarı çekiliyor! Taksiciler kuyruk oluşturacak artık el kaldıran değil parmak şıklatan binecek

2024 yılı ile birlikte yeni zamlar birbiri ardına duyuruldu. Hem artan maliyetler hem de akaryakıta gelen zamların ardından taksi tarifelerine zam ayarı çekildiği öğrenildi. Zammın geldiği il açıklanırken fiyatlardaki artışa isyan edenler ise artık 'parayı veren düdüğü çalacak' yorumlarında bulundu.

2024 yılına girmemizde zamlarda kalem kalem duyuruldu. birbiri ardına duyurulan zamların ardı arkası kesilmezken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan harç ve vergi artışı kararının ardından akaryakıtta alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) de artırıldı. Dövizin yükselişi ve artış yaşayan kalemlerin ardından akaryakıt fiyatlarına eklenen yeni zamlar da taksi esnafının zam kararı almasına neden oldu.

Son olarak akaryakıt zammından sonra Ankaralı vatandaşlara bir zam açıklaması daha yapıldı. Akaryakıtta alınan ÖTV'nin artması ile birlikte akaryakıta da yeni zamlar açıklandı. Başkent Ankara'da da gündem olan ekmek zammının ardından taksilere de zam geleceği öğrenildi.

ANKARA'DA TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Başkent Ankara'da taksi ücret tarifelerine zam yapılması kararının ardından taksiciler, taksimetre ücretlerini güncellemek için harekete geçti. Ankara Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara’da 19 Ocak Cuma tarihinden itibaren taksimetre ücretlerinin güncellendiğini duyurdu.

Taksi tarifelerine zam ayarı çekiliyor! Taksiciler kuyruk oluşturacak artık el kaldıran değil parmak şıklatan binecek

Ankara Şoförler Esnaf Odası Başkanı Yiğiner, alınan zam kararına ilişkin yaptığı açıklamada yeni tarifeyi de açıkladı. Söz konusu tarifelerdeki artışları öğrenen vatandaşlar ise rahatsızlıklarını sosyal medya platformlarında dile getirdi. Ankara'da yolcu bulmak için taksicilerin sıraya gireceğini söyleyen vatandaşların yanı sıra ücretlerden haberi olmayanlar da yeni tarifeyi öğrenmek için harekete geçti.

Taksi tarifelerine zam ayarı çekiliyor! Taksiciler kuyruk oluşturacak artık el kaldıran değil parmak şıklatan binecek - Resim : 2

OCAK 2024 ANKARA TAKSİ ÜCRETLERİ GÜNCELLENDİ

Ankara Şoförler Esnaf Odası Başkanı Yiğiner, yaptığı açıklamada Ocak 2024 zamlı taksi tarifelerine ilişkin ‘’İndi-bindi ücreti 50 TL'den 75 TL'ye çıktı. Onun dışında kalan kısma yüzde 30 civarında zam yaptık. Kilometre ücretini 15 TL'den 20 TL'ye, taksi açılış ücretini ise 18 TL'den 25 TL'ye çıkardık” bilgisine yer verdi.

Taksi tarifelerine zam ayarı çekiliyor! Taksiciler kuyruk oluşturacak artık el kaldıran değil parmak şıklatan binecek - Resim : 3

Yenimahalle ilçesi Varlık Mahallesi’ndeki taksimetre güncelleme merkezinde yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Söz konusu zamlı tarife 19 Ocak Cuma günü itibariyle müşterilere yansıtıldı.

Haberankara.com