ANASAYFA Ankara Keşfet Trafiğe çıkan Ankaralılar dikkat! Yetkili isim o araçlar için kısıtlama gelebileceğini duyurdu

Trafiğe çıkan Ankaralılar dikkat! Yetkili isim o araçlar için kısıtlama gelebileceğini duyurdu

Araç sahipleri için bugün ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yapılan açıklamalara göre ileriki tarihlerde bazı araçlar için trafikte kısıtlama gelebileceğinden bahsedildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Trafiğe çıkan Ankaralılar dikkat! Yetkili isim o araçlar için kısıtlama gelebileceğini duyurdu

Bugün ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yayımlanan rapor ile birlikte dizel ağır yük kamyonları, otobüsler ve büyük araçlar için emisyon oranlarını daha da sıkılaştıracak yeni standartlar açıkladı.

Açıklamalar kapsamında EPA yetkilileri, yaptıkları açıklamada dizel yakıtla çalışan büyük araçların emisyon hacimlerine getirilecek kısıtlamaların, ısınmaya yol açan sera gazı kaynaklarının bazılarından kurtulmayı sağlayacağını ifade etti.

SERA GAZI EMİLASYONU ENGELLENECEK!

Konuya ilişkin yapılan açıklamalarda 2027 ile 2032 arasında üretilecek araçlar için geçerli olacak yeni kuralların, gelecek 30 yılda 1 milyar tona kadar sera gazı emisyonunu önleyeceği ve 13 milyar dolarlık net fayda sağlayacağı ifade edildi.

EPA Yöneticisi Michael Regan, basın açıklamasında, “Ağır hizmet araçlarımızdan kaynaklanan emisyonları azaltmak, daha temiz hava ve daha az kirlilik, daha güvenli ve daha canlı topluluklar anlamına gelir. Bu, kamyon sahipleri ve operatörleri için daha düşük yakıt ve bakım maliyetleri demektir” dedi.

2032 SENESİNE KADAR ARAÇ SATIŞLARININ YÜZDE 56'SI ELEKTRİKLİ OLACAK!

ABD Kamyon Taşımacılığı (ATA) Birliği Başkanı Chris Spear ise yazılı açıklamasında EPA'nın kararına tepki göstererek, "ATA, mevcut haliyle bu kurala karşı çıkıyor çünkü sıfır emisyon teknolojisinin mevcut durumu, şarj altyapısının eksikliği ve elektrik şebekesindeki kısıtlamalar göz önüne alındığında 2030 sonrası hedefler tamamen ulaşılamaz durumda kalıyor. Kamyon taşımacılığının gerçeklerini hesaba katmayan herhangi bir düzenleme, sektörü ve Amerika'nın tedarik zincirini başarısızlığa sürükleyecektir" değerlendirmeleri ile yapılan planlamadan bahsedildi.

Yapılan açıklamalar ile birlikte bu durumun ileriki süreçte ülkemizdeki araçları da etkileyeceği uzmanlar tarafından belirlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'dan 23 Nisan mesajı!

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'dan 23 Nisan mesajı!