ANASAYFA Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi AOÇ'de Atatürk Çocukları Parkı'nın ilk etabının açılışını yapacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi AOÇ'de Atatürk Çocukları Parkı'nın ilk etabının açılışını yapacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kente olan yatırımları devam ediyor. Atıl bölgeleri alanları çeşitli projelerle yeniden hayata döndüren belediye, Atatürk Orman Çiftliği'nde yeni bir açılış yapacağını duyurdu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi AOÇ'de Atatürk Çocukları Parkı'nın ilk etabının açılışını yapacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi AOÇ'de Atatürk Çocukları Parkı'nın ilk etabının açılışını yapacak - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Atatürk kente çeşitli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Kente yeni değerler kazandırmak üzere çalışmalarına devam eden ABB, birbirinden yeni projelere imza atarak bu projeleri de başkent halkı ile buluşturuyor.

aa-20230721-31733240-31733232-dogal-yasam-ve-ataturk-cocuklari-parkinin-ilk-etabi-aciliyor.jpg

Son olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içindeki 940 bin metrekare alanı yeniden hayata döndüreceklerini açıklayan ABB'den yeni bir açıklama geldi.

ABB, AOÇ arazisinde yıllardır atıl durumda bulunan alanı rekreasyon alanına dönüştüreceğini bildirdi. Bir süredir yapımı devam eden Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı'nın ilk etabının önümüzdeki günlerde açılacağını bildiren ABB, konuyla ilgili gelişmeleri de aktardı.

ABB'DEN AOÇ ARAZİSİNDE YENİ YATIRIM

ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, "Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı" adı verilen 940 bin metrekarelik alanda çalışmalarına devam ediyor.

aa-20230721-31733240-31733238-dogal-yasam-ve-ataturk-cocuklari-parkinin-ilk-etabi-aciliyor.jpg

Bünyesinde evcil hayvanlar parkı, yürüyüş ve bisiklet yolları, kapalı ve açık toplam 5 bin 878 araçlık otopark, seyir terasları, şenlik alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, hediyelik eşya dükkanları, konser alanları ve piknik alanları gibi donatıların yer alacağı rekreasyon alanının açılışı gelecek günlerde yapacağını açıklayan ABB'nin bu yatırıma oldukça önem verdiği biliniyor.

aa-20230721-31733240-31733239-dogal-yasam-ve-ataturk-cocuklari-parkinin-ilk-etabi-aciliyor.jpg

ANKARA ÇAYI TEMİZLENİYOR

Alan içinde yer alan Ankara Çayı’nda da temizlik çalışmaları devam ettiklerini bildiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı’nın 1. etabını çok yakında açacaklarını duyurdu.

aa-20230721-31733240-31733234-dogal-yasam-ve-ataturk-cocuklari-parkinin-ilk-etabi-aciliyor.jpg

ABB Başkanı Yavaş, "Projenin ilk etabını evcil hayvan parkından çocuk oyun alanına, seyir teraslarından kafeteryaya kadar pek çok sosyal etkinlik alanıyla donatıyoruz." ifadelerini kullandı. Bu alanda çalışmalar devam ederken Ankara'da atıl halde bulunan pek çok alanın daha kente kazandırılacağı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CZN Burak’ın babası kim, kaç yaşında?

CZN Burak’ın babası kim, kaç yaşında?