ANASAYFA Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Sahneye Hazır Mısın projesi tiyatro oyunuyla can buldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Sahneye Hazır Mısın projesi tiyatro oyunuyla can buldu

Başkent Ankara'da sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sahneye Hazır Mısın projesi ile yaptığı çalışmalarına devam ederken bir tiyatro oyunuyla izleyicinin karşısına çıktı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Sahneye Hazır Mısın projesi tiyatro oyunuyla can buldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Sahneye Hazır Mısın projesi tiyatro oyunuyla can buldu - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından çeşitli konularda eğitim programları veriliyor. ABB'nin Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yaklaşık bir yıl önce başlatılan ‘Sahneye Hazır Mısın?’ projesi kapsamında Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi kuruldu.

Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi, Rus Roman Yazarı Lev Nikolayeviç Tolstoy’un dünyaca ünlü eseri ‘İnsan Ne İle Yaşar’ oyununu seyirciyle buluşturdu. 6 ay süreyle çalışan ekip, 35 oyuncu ile 10 kişilik teknik ve sanat ekibinin desteği ile Başkentli tiyatroseverlerin karşısına çıktı.

ekran-goruntusu-2023-07-21-095253.png

ALTINDAĞ GENÇLİK MERKEZİ TİYATRO EKİBİ SEYİRCİ İLE BULUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kültür ve sanat projeleri vatandaşa sunulmaya devam ederken bu başarılar da ilgi görmeye devam ediyor. Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen ve Genel Sanat Yönetmenliğini Mehmet Emin Kutluca’nın yaptığı ‘İnsan Ne İle Yaşar’ adlı tiyatro oyunu 6 aylık çalışmanın ardından sahneye taşındı.

ekran-goruntusu-2023-07-21-095315.png

Ankara Büyükşehir Belediyesi tiyatro, drama ile diksiyon eğitmeni ve oyunun yönetmeni olan Mehmet Emin Kutluca, ''Altındağ Gençlik Merkezi’nde takriben bir yıl önce başlattığımız bir projedir. Bir yıl boyunca oyuncularımızı yetiştirdik. İlk oyunumuz Mevlana ve Şems İlahi Aşk oyunu bu proje çerçevesinde gerçekleştirildi ve seyircilerden çok yoğun ilgi gördü.

ekran-goruntusu-2023-07-21-095259.png

Eğitimlerimiz devam ederken ikinci oyunumuzu hazırladık. Katkılarından dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a çok teşekkür ederiz.'' dedi. ABB'ye teşekkürlerini ileten eğitmen Kutluca, tiyatronun sahneye taşınmasında emeği geçen oyuncu ve teknik ekibe de teşekkürlerini iletti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'daki bulunan vakıf üniversiteleri! Madde madde sıralandı

Ankara'daki bulunan vakıf üniversiteleri! Madde madde sıralandı