Türkiye’nin En Büyük Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı BAKAP bugün Gölbaşı'nda açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100'ncü yılında Türkiye'nin en büyük tarım kampüsü ve dinlenme alanını başkente kazandırmak için BAKAP projesini hayata geçirdi. BAKAP'ın açılışı merakla beklenirken bugün iki konserle beklenen açılış yapılacak.

Türkiye’nin En Büyük Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı BAKAP bugün Gölbaşı'nda açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkan Mansur Yavaş'ın liderliğinde şeffaf, hak ve insan odaklı belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdürüyor. ABB kente yeni yatırımlar kazandırmaya devam ederken Cumhuriyetin 100'ncü yılında Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve dinlenme alanını kente kazandıracağını açıkladı. ''Bozkırda yeşilin hikayesini yazmaya devam ediyoruz.'' diyen ABB, Gölbaşı ilçesi Karaoğlan Mahallesi’ndeki atıl araziye kurulan Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Tarım Kampüsü ve Dinlenme Alanı'nı Ankara'ya kazandırılacağını açıkladı.

ABB Başkanı Yavaş, 16 Eylül Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilecek BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı’nı kente kazandırmak üzere heyecanlı olduklarını belirterek Twitter (X) hesabı üzerinden açıklamalara yer verdi.

ABB BAŞKANI YAVAŞ'TAN DAVET

''Türkiye’nin en büyük Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı BAKAP’ın açılış etkinlikleri bugün saat 14.00 itibarıyla başlıyor. Bütün halkımızı bu özel anlara tanık olmaya davet ediyoruz. Sandalyelerinizi, piknik örtülerinizi alın, gelin. Akşam serinliği için hırkalarınızı da yanınıza almayı unutmayın.'' ifadeleri ile Ankaralıları BAKAP'ın açılışına davet eden ABB Başkanı Yavaş, “Burası yüzyıllar boyunca Ankara halkının hizmetinde kalacak.'' dedi. BAKAP’ta 24 bin 500 süs bitkisi, 2 milyon 200 bin peyzaj bitkisi, 160 bin metrekare çim alan, 10 bin metrekare peyzaj alanı ve 3 adet biyolojik göleti yer alacak.

turkiyenin-en-buyuk-tarim-kampusu-ve-rekreasyon-alani-bakap-bugun-golbasida-aciliyor.jpg

BAKAP’ta da bir tarım kütüphanesi kurdu. Kütüphanenin yanı sıra sera, mini hayvanat bahçesi, doğal çocuk oyun alanı, festival alanı, go-kart alanı, konferans salonu, at çiftliği, arı hane, tarım akademisi, aktar ve keçi üretim tesisi bulunacak. Çadır kamp alanı olarak özel alan da oluşturulan BAKAP’ta, karavanlara 28 araçlık bir alan ayrıldı.

ABB'NİN CUMHURİYETİN 100. YILINA ARMAĞANI OLACAK

ABB'nin Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel armağanı olan BAKAP Tarım Kampüsü ve Dinlenme Alanı, 16 Eylül 2023 Cumartesi günü Sagopa Kajmer ve Haluk Levent’in konserleriyle açılacak. BAKAP açılışına katılmak isteyen vatandaşlar için ring seferleri de düzenlenecek.

turkiyenin-en-buyuk-tarim-kampusu-ve-rekreasyon-alani-bakap-bugun-golbasida-aciliyor-001.jpg

Ring seferleri 14.00 - 20.00 saatleri arasında Atatürk Spor Salonu, Altınpark, AŞTİ, Kızılay Zafer Çarşısı ve Gölbaşı Kütüphanesi önünden Gölbaşı Karaoğlan Mahallesi’ne kurulan BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı’na, 21.30 - 23.00 saatleri arasında ise BAKAP’tan aynı noktalara gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TARIM KAMPÜSÜ VE REKREASYON ALANI AÇILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Gölbaşı ilçesi Karaoğlan Mahallesi’nde 3,5 milyon metrekarelik alanda yapımını tamamladığı BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı bugün açılıyor. Saat 14.00'da başlayacak ve tüm gün sürecek etkinliklerin ardından ABB Başkanı Yavaş’ın konuşmasıyla devam edecek açılış töreni, Sagopa Kajmer ve Haluk Levent konserleriyle renklenecek.

turkiyenin-en-buyuk-tarim-kampusu-ve-rekreasyon-alani-bakap-bugun-golbasida-aciliyor-002.jpg

BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı açılış programı, Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları ve aşağıdaki uydu frekansları üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

  • ETKİNLİKLERİN BAŞLAMA SAATİ: 14.00
  • AÇILIŞ SAATİ: 19.00
  • ADRES: KONYA YOLU 25. KİLOMETRE ASELSAN KARŞISI / GÖLBAŞI

Öte yandan açılış canlı yayından izlenebilecek. Frekans Bilgileri;

  • TÜRKSAT 3A
  • FREKANS :11494
  • SEMBOL : 3333
  • POL: Dikey (V)
  • FEC: 5/6

Haberankara.com

SONRAKİ HABER