ANASAYFA Bala Ankara Bala'da o barajı görenler deniz sanıyor! İşte doğanın Ankaralılara bir armağanı daha

Ankara Bala'da o barajı görenler deniz sanıyor! İşte doğanın Ankaralılara bir armağanı daha

Dışarıdan gelen turistlerin dahi gittiği Kesikköprü barajına gitmek, görmek burada farklı su sporları yapmak ve fotoğraf çekinmek isterseniz muhteşem bir doğa manzarası sizi bekliyor olacaktır.
yazar
Haber Merkezi
Ankara Bala'da o barajı görenler deniz sanıyor! İşte doğanın Ankaralılara bir armağanı daha

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Ankaralı vatandaşlar deniz hasretini Ankara'da yer alan baraj ve göllerle gidermeye çalışırken bakınca içinizi ferahlatacak, doğa ile iç içe olmanızı sağlayacak Kesikköprü barajını mutlaka görmelisiniz.

Özellikle de hafta sonu aileniz ya da arkadaşlarınızla Ankara'da gidilebilecek farklı, az bilinen yerler keşfetmek istiyorsanız o halde Ankara'nın Bala ilçesinde yer alan Kesikköprü barajını görmek size iyi gelebilir.

ANKARA BALA'YA GİDENLER MUTLAKA UĞRAMALI!

Ankara Bala ilçesinde yer alan Kesikköprü barajı hem doğal güzelliği hem de denizi aratmayan görseli ile Ankaralılara resmen armağan edilmiş. Dışarıdan gelen turistlerin dahi gittiği Kesikköprü barajına gitmek, görmek burada farklı su sporları yapmak ve fotoğraf çekinmek isterseniz muhteşem bir doğa manzarası sizi bekliyor olacaktır.

dji-0081-1.jpg

Yaklaşık 30 metre derinliğe sahip olan baraj gölünde yüzülebilir, sörf, kayak ve dalış gibi su sporları yapılabilmektedir. Gölbaşı’nı geçtikten sonra Bala yönüne dönüp, Beynam Ormanları tabelası yönünde gidilerek göle kolaylıkla ulaşım sağlayabilir ve bu eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

KESİKKÖPRÜ BARAJI MEST EDİYOR!

Sulama ve enerji üretimi amacı ile 1959 - 1966 yılları arasında inşa edilmiş bir baraj olan Kesikköprü Barajının gövde hacmi 900.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 49,10 m'dir. Ankaralı vatandaşlar her geçen gün gezebilecekleri yerleri araştırmaya devam ederken Türkiye'nin en büyük illerinden ikincisi olan Ankara'nın gezilecek doğal güzellikleri saymakla bitmiyor.

Birbirinden doğal güzelliklere sahip Ankara'da Bala ilçesinde yer alan Kesikköprü Barajı ise bu doğal güzelliklerden sadece bir tanesi. Toplu taşıma araçlarıyla da gidebileceğiniz bu yerde manzaranın keyfini sevdiklerinizle çıkarabilir ve her türlü su sporunu deneyimleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
34. Ankara Film Festivali başvuruları başladı!

34. Ankara Film Festivali başvuruları başladı!