Ankara'da öyle bir müze var ki ziyaret eden büyüklerin gözleri doluyor, küçükler ise eğleniyor

Ankara Çamlıdere'de bulunan Oyun ve Oyuncak Müzesi Ankaralı minikler tarafından yoğun ilgi görüyor. 7'den 70'e herkese hitap eden müze 2019 yılında açılan Türkiye'nin kapsamlı oyuncak müzesidir.

Ankara'da öyle bir müze var ki ziyaret eden büyüklerin gözleri doluyor, küçükler ise eğleniyor

Çamlıdere Belediye Başkanı H. Caner Can’ın ortak akıl ve gayretleriyle Çamlıdere’ye kazandırdığı Çamlıdere Çuf,Çuf oyun ve oyuncak müzesi Şeyh Ali Semerkandi Külliyesi Karşısında yer alıyor. Tesisin içerisinde çocukların ve büyüklerin birlikte eğlenerek vakit geçirebileceği mekânlar bulunuyor. Bu amaçla müzede oyunların ve oyuncakların tarihsel gelişiminin anlatılması için mizansen ortamlar oluşturuldu.

a1mshwt6haa1hee.jpeg

Müzede, geçmişten günümüze kadar uzanan, farklı malzemelerden üretilmiş, yöresel ve milli olanların yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde üretilmiş ve kullanılmış oyuncaklar sergilenmektedir.

Müzede, oyun ve oyuncakların tarihsel gelişimi, tren vagonları şeklinde hazırlanan bir dekorasyon ile sergilenmiştir. Bu sayede, ziyaretçiler oyuncaklarla birlikte oyunların ve oyuncakların tarihsel gelişimi hakkında da bilgi edinebilmektedir.

430kr81vxhrqvgx.jpg

Müzede sergilenen oyuncaklardan bazıları şunlardır,

  • Plastik oyuncaklar
  • Peluş oyuncaklar
  • Geleneksel oyuncaklar
  • Elektronik oyuncaklar
  • Ahşap oyuncaklar
  • Metal oyuncaklar

4cbu9za0dedxikn.jpg

Müze her yaşta ziyaretçiye hitap ediyor. Müzeye gelenler, önce eski Çamlıdere evleri ve sokaklarında eski oyunları oynayan çocukların maketleri ve figürleri ile karşılaşacak, el yapımı ahşap oyuncakların yanında tel ve demirden yapılmış bir çok oyuncak ve oyun türlerini de görecek olan müze ziyaretçileri büyükler için bir nostalji ve zamanda yolculuk yapma imkanı sunuyor.

xuhanf2qcsrs1ot.jpg

Büyükler, çocukluklarını hatırlamak için, çocuklar ise eğlenmek için müzeyi ziyaret edebilirler. Müze, haftanın her günü 09:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Müze giriş ücreti 5 TL'dir. Çamlıdere Oyun ve Oyuncak Müzesi, Ankara'nın görülmeye değer turistik yerlerinden biridir. Müze, çocukluğumuza dair nostalji yaşamak ve oyuncaklarla eğlenmek için ideal bir yerdir.

SONRAKİ HABER