Ankara'nın merkezinden sıkılanları buraya alalım! 90 dakika ulaşılan doğa mirasında eğlencenin sınırı yok

Ankara'nın keşfedilmesi gereken pek çok doğal güzelliği bulunuyor. Ankara'nın merkezinden uzaklaşmak isteyenlerin arayışları devam ederken merkeze 90 dakika uzaklıktaki doğa mirasını şehirden uzaklaşmak isteyenler için derledik.

Ankara'nın merkezinden sıkılanları buraya alalım! 90 dakika ulaşılan doğa mirasında eğlencenin sınırı yok

Ülkemizin doğa harikalarını keşfetmek isteyenler araştırmalarını sürdürüyor. Başkent Ankara, öğrenci ve memuru bol şehir olarak sık sık anılsa da doğal güzelliklerinin de tanınması gerekiyor. AVM yoğunluğu nedeniyle sık sık park ve bahçeleri ziyaret eden Ankaralılar doğal alanları da keşfetmek istiyor. İş stresi, gürültü ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyen vatandaşlar, Ankara'nın merkezinden ziyade merkeze uzak ilçelerdeki doğal alanları gezip görmek istiyor.

Ankara'nın stresinden ve gürültüsünden bunalan vatandaşlar kente en yakın turistik bölgeleri araştırırken keşfedilmesi gereken doğal alanları arasında yer alan Çamlıdere ilçesindeki Aluçdağı Tabiat Parkı'nı Haberankara.com okurları için derledik.

ÇAMLIDERE İLÇESİNDE KEŞFEDİLMEMİŞ DOĞA HARİKASI BULUNUYOR

Ankara'daki yoğun tempodan sıkılan ve kafa dinlemek üzere kısa tatillere ihtiyacı olan vatandaşlar için merkeze bir miktar uzak konumda bulunan Çamlıdere ilçesindeki doğa güzelliğine yer verdik. Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde bulunan Aluçdağı Tabiat Parkı, hem görüntüsü hem de sosyal imkanları ile görenleri büyülemeye devam ediyor.

alucdagi-001.jpg

Ankaralılar tarafından hem fazla bilinmeyen hem de merkeze olan uzaklığı nedeniyle henüz keşfedilmemiş olan Aluçdağı Tabiat Parkı, Ankara merkezine 115 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

alucdagi-002.jpg

Çamlıdere’ye kadar Devlet Karayolu ile sonrasında 5 kilometre asfalt yaya yolu ile ulaşım sağlanan Aluçdağı Tabiat Parkı, Çamlıdere ilçesine uzaklığı 5 kilometre, Kızılcahamam ilçesine 35 kilometre ve Gerede’ye 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ankara merkezden yaklaşık 90 dakika da ulaşım sağlanan alanda oldukça fazla sosyal imkan da bulunuyor.

alucdagi7.jpg

TEMİZ HAVASINI İÇİNİZE ÇEKMEYE DOYAMAYACAKSINIZ

Doğal orman dokusu, yayla ekosistemi sahanın başlıca kaynak değeri olarak karşımıza çıkıyor. Alan, Ankara ve yakın çevresindeki bölge halkının ruh ve beden sağlığı ile kolektif-kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak planlanırken Aluç Dağı Tabiat Parkı; coğrafi konumu, topografik yapısı, orman dokusu, kent gürültüsü ve kirliliğinden uzak temiz havası ile günübirlik ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

alucdagi.jpg

Kentsel yapıya estetik ve işlevsel katkı sağlayan, ziyaretçilerine rekreatif imkanlar sunmaya da devam ediyor. Özellikle sahip olduğu doğal ve rekreasyonel değerler ile ormanlık alanlar içerisinde tercih edilen, açık hava rekreasyonel kaynaklarından biri olarak Ankaralıların uğrak noktaları arasında yer almaya devam ediyor. Ankaralılar dışında yakın çevre Bolu'dan da bolca ziyaretçi ağırlayan Aluçdağı Tabiat Parkı, kamp safari ve trekking imkanları ile dikkatleri çekiyor.

ekran-goruntusu-2023-09-25-151145.png

Günlük olarak da ziyaret edilebilen ve keyifli bir gün geçirmenize olanak sağlayacak olan Aluçdağı Tabiat Parkı, Kızılay'dan 1 saat 21 dakika sürüyor. Özel araçla ulaşım sağlanabilen alan, Çamlıdere ilçesi Bardakçılar Mahallesi'nde yer alıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER