ASKİ Genel Müdürlüğü'nden Ankara'ya ömürlük yatırım! Çamlıdere Barajı Ana İsale Hattı yenileniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bağlı kuruluşu ASKİ Genel Müdürlüğü, kentteki çalışmalarına devam ediyor. Kenter su sağlayan ASKİ, Ankaralılara daha sağlıklı su hizmeti vermek zere harekete geçti. Yeni yatırıma imza atan ASKİ'den Çamlıdere Barajı Ana İsale Hattı hakkında açıklama geldi.

ASKİ Genel Müdürlüğü'nden Ankara'ya ömürlük yatırım! Çamlıdere Barajı Ana İsale Hattı yenileniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) bağlı kuruluşu Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Ankara halkına uzun yıllar hizmet sağlayacak dev bir yatırım için harekete geçtiğini duyurdu. ASKİ, 1987 yılında inşa edilen, kent merkezinin en önemli su kaynağı olan Çamlıdere su temin sisteminin artık servis ömrünü tamamlayan, su arz güvenliği bakımından risk yaratan 2 bin 200 milimetre çapındaki ön gerilmeli beton boru hattını çelik boru hattıyla yenileyeceklerini duyurdu.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'ya içme ve kullanma suyu sağlayan en büyük baraj olan Çamlıdere Barajı’ndan kente su taşıyan ana isale hattını yenilemek için kolları sıvadı. Dev yatırım ile artık ömrünü tamamlayan eski beton boru hattının yerine yaklaşık 32 kilometrelik çelik içme suyu ana iletim hattı inşa edileceğin duyuran ASKİ Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili ayrıntıları da paylaştı.

ASKİ, ÇAMLIDERE BARAJI’NDAN SU TAŞIYAN ANA İSALE HATTINI YENİLİYOR

ASKİ, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ve Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JİCA) ortaklığında, uluslararası finansman ile gerçekleştirilecek proje kapsamında yaklaşık 32 kilometrelik, 2 bin 200 milimetre çapında çelik içme suyu ana iletim hattı inşa edecek.

ASKİ Genel Müdürlüğü'nden Ankara'ya ömürlük yatırım! Çamlıdere Barajı Ana İsale Hattı yenileniyor

Ankara’nın uzun dönem sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz içme suyu ihtiyacının karşılanması açısından süreklilik sağlanması amaçlanırken ön yeterlilik süreci için de açıklamalarda bulunuldu. ASKİ, uluslararası ihaleye ilişkin ön yeterlilik sürecini başlattıklarını duyururken ihale süreci ile ilgili bilgilere https://www.aski.gov.tr/tr/Ihale.aspx resmi adresi üzerinden ulaşılabileceğini belirtti.

ASKİ Genel Müdürlüğü'nden Ankara'ya ömürlük yatırım! Çamlıdere Barajı Ana İsale Hattı yenileniyor - Resim : 2

Ön yeterlilik sürecinin tamamlanmasının ardından projenin hayata geçirilmesi ve Ankaralılar sağlıklı suya ulaşabilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER