2023 Yılın Başarılı Gazetecileri ödül töreni Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı

2023 Yılın Başarılı Gazetecileri ödül töreni, Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapıldı. Törene Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de katılım sağlarken bir de ödül takdiminde bulundu.

2023 Yılın Başarılı Gazetecileri ödül töreni Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı

Çankaya Belediyesi pek çok önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Çankaya Belediyesi son olarak Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) düzenlediği "Yılın Başarılı Gazetecileri-2023" ödül törenine ve sahipliği yaptı. Ödül töreni ilçedeki Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapılırken Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de ‘Yılın En Başarılı Röportaj’ ödülünü Sorel Dağıstanlı’ya takdim etti.

Ödül törenine Başkan Güner'in yanı sıra CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyigit, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve Necdet İpekyüz ve çok sayıda gazeteci katıldı. Program yoğunluğu nedeniyle törene katılamayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gönderdikleri mesajla ödül alan gazetecileri kutladılar.

ÇGD YILIN BAŞARILI GAZETECİLERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Ödül töreninin açılış konuşmasını ÇGD Genel Başkanı Kıvanç El yaptı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ev sahipliğinde gerçekleşen Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin her yıl düzenlediği "Yılın Başarılı Gazetecileri-2023" ödülleri, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sahiplerini buldu.

2023 Yılın Başarılı Gazetecileri ödül töreni Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı

Başkan Güner'e ve Çankaya Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür eden ÇGD Genel Başkanı El'in konuşmasının ardından 2023 yılının en başarılı seçilen gazetecilerine ödülleri verildi. Bu yıl, 12 farklı kategoride haber ödülleri dağıtılırken bir teşvik ve bir dayanışma ödülü de sahiplerini buldu.

2023 Yılın Başarılı Gazetecileri ödül töreni Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı - Resim : 2

Yılın En Başarılı Röportaj ödülünün sahibi Sorel Dağıstanlı, ödülünü Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in elinden aldı. Takdim sırasında konuşan Başkan Güner, “Gerçek ve doğru haberin peşinde adliyede, emniyette, sokakta, parlamentoda nerede olması gerekiyorsa orada olup, durmadan heyecanla koşan gazetecileri saygıyla selamlıyorum.

2023 Yılın Başarılı Gazetecileri ödül töreni Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı - Resim : 3

Gazetecilik geçmişten bugüne zor bir meslek ama baskılara, tehditlere, sürgünlere, cezaevi koşullarına rağmen her türlü bedeli ödemeyi göze alan ve bu uğurda mücadele veren insanlar sayesinde dünyanın en saygın mesleklerinden bir tanesi. Sorel Bey'i bu yolda dosdoğru ilerleyeceğine olan inancımla kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi. Tören sonunda Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner gazetecilerle ve gençlerle sohbet etti.

2023 Yılın Başarılı Gazetecileri ödül töreni Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı - Resim : 4

12 FARKLI KATEGORİDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Törende verile ödüller de şöyle;

  • Haber Ödülü: Murat Ağırel
  • Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü: Asuman Aranca
  • Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü: Hazar Dost ve Ersin Eroğlu
  • Rafet Genç Haber Ödülü: Burcu Günüşen
  • Behzat Miser Kent Haber Ödülü: Pelin Ünker
  • Röportaj Ödülü: Sorel Dağıstanlı
  • İzzet Keser Haber Fotoğraf Ödülü: Adem Altan
  • Tv Haber Ödülü: Barış Kaya ve Mahmut Özgün
  • Belgesel Ödülü: Mahmut Hamsici ve Ege Tatlıcı
  • Sayfa Tasarımı Ödülü: Buse İlkin Yerli
  • Teşvik Ödülü: Asya Tekyaşar, Gökmen Mumcular, Görkem Deniz Berk, İlke Çıtır, Merve İşen, Tolga Çifci, Zeren Gültekin
  • Dayanışma Ödülü: Deprem bölgesindeki gazetecilere verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER