AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan kimdir?

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım devam ederken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkentin ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklanan adaylar arasında Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte, sizler için derlediğimiz Kalkan'ın hayatı ve kariyeri...

AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan kimdir?

Yerel seçim heyecanı tüm Türkiye'yi sararken partilerin belediye başkanı adayları da birer birer belli olmaya başladı. AK Parti'nin bugün Ankara'da gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısıyla adaylığı kesinleşen isimlerden biri de Duhan Kalkan oldu.

AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı olarak tanıtılan Duhan Kalkan'ın hayatı ve kariyeri ise araştırılmaya başladı. Peki, AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan kimdir? Detaylar haberimizde…

DUHAN KALKAN KİMDİR?

AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan, 1983 yılında Ankara'nın Kalecik ilçesinde doğdu. Kalkan, 2002-2007 yılları arasında Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yaptı. Doktorasını ise Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yapan Kalkan, doktora eğitimi sırasında uzaktan eğitimle Anadolu Üniversitesi'nde 2 yıllık Adalet bölümünü de başarıyla tamamladı.

Kalkan'ın eğitim hayatına ara vermeden devam ederken 2014 - 2017 yılları arasında da ikinci lisans eğitimi olan Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Duhan Kalkan iyi derece İngilizce ve Rusça biliyor, Türk siyasi hayatı, dış politika, güvenlik politikaları, hukuk alanında akademik yayınları bulunuyor.

Duhan Kalkan kariyerine memur olarak 2008 yılında başladı ve Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, son olarak da 2015-2018 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı’nda kariyer uzmanı olarak görev yaptı. Ancak 2018 yılında devlet memurluğundan ayrılarak Ankara Barosu bünyesinde serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

KALECİK BELEDİYE BAŞKANI OLDU

AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan kimdir?

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kalkan, AK Parti Kalecik Belediye başkanı olarak katıldığı yarışı kazanarak Kalecik Belediye Başkanı oldu. %60,5’lik oy oranıyla galip gelen kalkan, Ankara Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmaya da devam etti.

Öte yandan, Ankaragücü Kongre Üyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Duhan Kalkan evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER