Ankara'daki o belediyeden işçilere rekor zam! Tam 6 bin TL seyyanen zam yapıldı işçinin yüzü güldü

Ülkemizde açıklanan ara zam kararının ardından ilçe belediyelerinden de seyyanen zam açıklamaları gelmeye başladı. Ankara'nın Çankaya Belediyesi de 6 bin liralık rekor zam oranıyla işçinin yüzünü güldürdü.

Ankara'daki o belediyeden işçilere rekor zam! Tam 6 bin TL seyyanen zam yapıldı işçinin yüzü güldü

Ankara'daki o belediyeden işçilere rekor zam! Tam 6 bin TL seyyanen zam yapıldı işçinin yüzü güldü - Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntı enflasyonun yükselmesine ve vatandaşların zamlardan dolayı maaşların erimesine neden oluyor. Maaş zamlarının erimesi ile birlikte enflasyona yenik düşen vatandaşlar dar boğazdan kurtulmak için seyyanen zam istiyor.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamların ardından belediyeler bünyesinde çalışan işçilere de zam haberleri ardı ardına geliyor.Ankara'daki pek çok ilçe belediyesinden zam haberi gelirken son olarak Çankaya Belediyesi rekor bir seyyanen zam açıklaması yaptı.

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEN İŞÇİ MAAŞLARINA 6 BİN LİRA SEYYANEN ZAM

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Türkiye’ye örnek olacak bir iş yaptık” diyerek, 4 bine yakın işçi maaşını net 6 bin lira enflasyon destek primi vererek arttırdı. Çankaya Belediyesi ile belediyede örgütlü Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube arasında bir süredir yapılan görüşmeler tamamlandı. Çankaya Belediyesi avlusunda toplanan işçiler, sözleşme görüşmelerinin tamamlanmasını davulla, zurna ile halaylar çekerek kutladı. Görüşmelerin sonucunu Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen açıkladı. Taşdelen, belediye çalışanlarına hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

cgla7921.jpg

ZAMLARIN ENFLASYON KARŞISINDA ERİDİĞİNE DİKKATİ ÇEKTİ

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, “Yuvamızda, evimizde bir aradayız. Burası sizin eviniz. Burası bizim yuvamız. Ve en önemlisi de rahmetli babamı Doğan Taşdelen’i uğurladığımız bu alandayız. Çanpaş’ta, İmar’da, Belde AŞ’de, kadroluda, toplu iş sözleşmelerini imzalamıştık. Ama iktidarın ülkeyi içine sürüklediği ekonomik felaket nedeniyle verdiğimiz maaşların, hatta bundan 7 ay önce Çanpaş’ta %140 ile %152 arasındarekor düzeyde verdiğimiz zam oranlarının enflasyon karşısında eridiğini gördük. Bugün Ankara’nın değişik belediyelerinde Mamak’ta, Etimesgut’ta başka yerlerde de işçi kardeşlerimiz alın terinin emeğinin karşılığını almak için eylem yapıyor.'' ifadelerine yer verdi.

''BEN KLASİK BİR BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLİM''

Diğer ilçelerdeki eylemlere dikkati çeken Çankaya belediye Başkanı Taşdelen, ''Orada onları dinleyen, yarasına merhem sürmek isteyen birisi yok. Ama biz ne yaptık? Bu zulüm düzenine Çankaya Belediyesi teslim olmaz dedik. Çünkü değerli canlar, değerli yoldaşlarım. Ben klasik bir belediye başkanı değilim. Ben bu binada büyüdüm.

cgla7914.jpg

Bu binada çocukluğumu, gençliğimi geçirdim. Her zaman söyledim. Doğan Taşdelen’in mirası benim onurumdur dedim. Şunu bilmenizi istiyorum. Alper Taşdelen sadece belediye başkanınız değildir. Alper Taşdelen kardeşinizdir, yoldaşınızdır, dostunuzdur, dönen dönsün ben dönmem yolumdan.

cgla8105.jpg

Bu anlayışla emeğin kalesi Çankaya’nın yine Türkiye’ye örnek olacak bir iyileştirme yapması gerekiyordu. TİS görüşmemiz yok ama bizim yüreğimiz, vicdanımız duyarsız kalamazdı.Türkiye’ye örnek olacak şekilde, Türkiye’de en yüksek oranda, İmar’da, Belde’de, Çanpaş’ta ve kadroluda yani 4 bine yakın işçi kardeşimize ağustos, eylül, ekim, kasım, aralık aylarında net 6 bin lira enflasyon destek primi vereceğiz. Bu sayede en düşük maaşımız 24.150 liraya çıkarılmıştır.'' diyerek işçilere seyyanen zam müjdesini verdi.

cgla8149.jpg

KESMEYECEĞİZ, TABANA DA 300 LİRA YANSITACAĞIZ

''Ama dedik ki bu da yetmez.'' diyen Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, ''Enflasyonu vermek enflasyonist ortamda hayat pahalılığından korumuyor. Bu seyyanen verdiğimiz net 6 bin lirayı artık kesmeyeceğiz ve 1 Ocak’tan itibaren 300 lira ek olarak tabana da yansıtacağız.'' ifadeleri ile sözlerini sonlandırırken ardından işçilerle birlikte bir süre halay da çekti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER