Ankaralılar bu müzeye hayran kalıyor! Ücretsiz girişle tarihe yolculuk yapılıyor

Başkent Ankara'da sayısız müze bulunuyor. Vatandaşlar henüz keşfetmedikleri müzeleri araştırırken her Ankaralının mutlaka görmesi gereken bir adresi daha Haberankara.com okurlarına özel olarak derledik.

Ankaralılar bu müzeye hayran kalıyor! Ücretsiz girişle tarihe yolculuk yapılıyor

Başkent Ankara, öğrencisi, memuru ve müzeleri ile anılmaya devam ediyor. Ankara'nın müzeleri vatandaşların dikkatini çekerken ziyaret edilmesi gereken müzeler arasında bir de Polis Müzesi yer alıyor.

Başkentin köklü tarihine tanıklık eden her şeyi tanımak isteyen vatandaşlar müzelerin yolunu tutarken bu kez Polis Müzesi ile ilgili bilgileri derledik. Emniyet Teşkilatı'nda kullanılan silah, mühimmat, üniforma, haberleşme, ulaşım araçları ile belge ve fotoğrafların sergilendiği Polis Müzesi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

ANKARALILAR POLİS MÜZESİNİ MUHAKKAK ZİYARET EDİN

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanı Asım Bulat, EGM Dikmen Yerleşkesi'nde yer alan Polis Müzesi hakkında bilgi verdi.

polis-muzesi-002.jpg

Kurulumuna 2011 yılında başlanan müzenin açılışının 9 Nisan 2021 tarihinde yapıldığını anlatan EGM Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanı Bulat, müzede 2'nci Abdülmecit döneminden günümüze kadar kronolojik sırayla üniformalar, kriminal malzemeler, silahlar, bisikletler, motosikletler, şehit ve gazi polislerin fotoğraflarının yer aldığını belirtti.

polis-muzesi.jpg

ZİYARETÇİLER HAFTANIN 6 GÜNÜ ÜCRETSİZ AĞIRLANIYOR

EGM Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanı Bulat, pazar günü hariç haftanın 6 günü açık olan müzenin ücretsiz ziyaret edilebileceğini vurgulayarak, "Sabah 10.00 ila akşam 17.00 arasında faaliyetini devam ettirmektedir. Müzemize gelemeyenler, müzemizin internet sitesinden rahatlıkla ulaşabilirler. Günün 24 saati müzemiz bu şekilde gezilebilir." şeklinde konuştu.

muze005.jpg

Polis Müzesi, Türkiye'nin Ankara şehrinde kurulu müze. Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde 9 Nisan 2021 tarihinde özel müze statüsünde Ankara’nın Çankaya ilçesi Ayrancı semtinde kuruldu.

polis-muzesi-001.jpg

Sizlerde müzeyi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 10.00 ile 17.00 arasında ziyaret edebilirisiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER