Belediye resmen duyurdu 4+1 konutlar ihaleye çıkıyor! 87 bin lirası olan başvuru yapabilecek

Ülkemizde artan konut fiyatları, kredi faizlerinin yükselerek musluklarının da kısılmasıyla birlikte ev sahibi olmak bir hayli zorlaştı. Konut sahibi olmak, kira derdinden kurtulmak isteyenler alternatif satışlara yönelirken belediyeden fırsat açıklandı.

Belediye resmen duyurdu 4+1 konutlar ihaleye çıkıyor! 87 bin lirası olan başvuru yapabilecek

Belediye resmen duyurdu 4+1 konutlar ihaleye çıkıyor! 87 bin lirası olan başvuru yapabilecek - Türkiye'de son yıllarda konut fiyatları yükselişe geçti. Döviz kurundaki artış, enflasyondaki yükseliş de Türkiye'yi dar boğaza sürüklerken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından da para sıklaştırma politikasına gidildi. TCMB'nin Para Politikaları (PPK) toplantısında faiz artışı kararı alması ile birlikte bankaların kredi faiz oranları da güncellendi. Artan faizlere rağmen bankalardaki kredi muslukları da kısıldı.

Ankaralılar buradaTIKLA INSTAGRAM TAKİP ET

Birbiri ardına gelen zamlarla birlikte konut fiyatlarındaki artışlar hız kesmenden devam ederken fahiş şekilde artan konut fiyatları hem kiralamayı hem de satın almayı engelliyor. Kira derdinden kurtulup ev almak isteyen vatandaşlar ise alternatif satışlara yönelirken belediyelerin açıkladığı satışlar yakından takip ediliyor.

Ev sahibi olmak isteyenler içinAnkara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) yeni bir açıklama geldi. ABB'nin ev sahibi olmak isteyenler için yayımladığı ilan resmi internet sitesi üzerinden detaylandırıldı. ABB, konut satış ilanı ile vatandaşları bilgilendirirkenÇankaya ilçesinde bulunan Güney Park Sitesinde 17 adet konut satışını ihale yöntemi ile yapacağını açıkladı.

ABB'DEN ÇANKAYA İLÇESİNDE KONUT FIRSATI

ABB'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilan ev sahibi olmak isteyen başkentlinin dikkatini çekti. ABB, ''Çankaya İlçesi Güney Park Sitesinde 17 Adet Konutun Satış İhale İlanı'' adıyla yayımladığı ilanda satışa esas ve teminat bedelleri ile birlikte ihale tarihi ile usulüne dair detayları da açıkladı.

abb.jpg

Mülkiyetinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu bildirilen konutlar 4+1 büyüklüğünde iken ihale usulüyle yapılacak satışlarda fiyatların 2 milyon 900 bin liradan başlayarak 6 milyon 600 bin liraya kadar çıktığı öğrenildi. ABB'nin resmi internet sitesi üzerinden konuyla ilgili yapılan açıklamada ''Mülkiyeti, Belediyemize ait yukarıda yazılı listede yer alan taşınmazların; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanun’unun hükümlerine göre peşin perakende mülkiyet satışı yapılacaktır.'' denildi.

ekran-goruntusu-2023-08-09-101953.png

ABB'DEN ÇANKAYA'DA İHALE YOLUYLA KONUT SATIŞI

ABB, Taşınmaz Mal Satış Şartnamesini bin lira ücret karşılığında 9 Ağustos 2023 Çarşamba günü saat 16.00’ya kadar satın alınabileceğini bildirdi. İhaleye dair detaylar ise şöyle sıralandı;

10 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 14.00’de Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası, (Emniyet Mah. Hipodrom Caddesi No:5 Kat 1 Yenimahalle / ANKARA) adresinde bulunan Encümen Salonunda Belediye Encümenince yapılacağı bildirildi. Teklif mektuplarının 10 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 12.00’a kadar sıra numaralı makbuz mukabilinde ihaleyi / artırmayı yapacak Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yeni Hizmet Binasında bulunan Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’na verileceği bildirildi. 87 bin liradan başlayan teminat bedelleri ile ihaleye katılım sağlanabilecek.

ekran-goruntusu-2023-08-09-102014.png

ABB ÇANKAYA KONUT SATIŞI İHALE ŞARTLARI

İhaleye girebilmek için istenen belgeler ise şöyle listelendi;

  • Kimlik ve Yetki Belgeleri,
  • İkametgâh Belgesi,
  • Teminat Alındı Makbuzu veya Banka Teminat Mektubu,
  • Yer Görme Belgesi,
  • Şartname Alındı Makbuzu,
  • Teklif Mektubu,
  • Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi,
  • İhalelerden Yasaklı Olmadığına Dair Beyan

İhale bilgilerine ulaşmak içinTIKLAYIN

Haberankara.com

SONRAKİ HABER