ANASAYFA Çankaya Çankaya Belediye Başkanı Güner ilk imzasını Toplu İş sözleşmesi için attı

Çankaya Belediye Başkanı Güner ilk imzasını Toplu İş sözleşmesi için attı

Geçtiğimiz günlerde mazbatasını alarak yeni Çankaya'nın yeni belediye Başkanı olan Hüseyin Can Güner görevine hızlı başladı. Başkan Güner bayram öncesi belediye işçilerini memnun edecek bir adım attı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Çankaya Belediye Başkanı Güner ilk imzasını Toplu İş sözleşmesi için attı

Ülkenin en genç belediye başkanları arasına adını yazdıran ve çok önemli bir ilçede görev yapacak olmasından dolayı gözlerin üstüne olduğu Hüseyin Can Güner ilk icraatını yaptı.

Çankaya Belediyesi'nde düzenlenen tören ile belediye işçilerinin maaşlarında büyük bir yükseltme gerçekleştirildi. Görevinin ilk günlerinde Ramazan Bayramı arifesinde adından söz ettiren Başkan Güner “İşçinin alın terinin rengi olmaz. İşçiye asla ayrım yapılmaz. Aslolan işçinin alın teri yere düşmeden işçinin emeğinin karşılığını ödemektir” dedi.

FESTİVAL GİBİ İMZA TÖRENİ

Düzenlenen tören ile işçilerin 2 yıllık artışlarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Sözleşmede işçilerin şartlardan gayet memnun olduğu gözlemlenirken çok sayıda yetkilinin katıldığı törende halay çekildi.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner “Ne mutlu ki böyle güzel bir günde üç bayramı bir arada yaşıyoruz. İlk bayramımız 31 Mart 2024 akşamından bu yana Çankaya'da, Ankara'da tüm Türkiye'de başladı. İkinci bayramımıza bugün uzun zamandır işçilerimizin beklediği Toplu İş Sözleşmemizin imzalanmasıyla devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta da Ramazan Bayramımızı kutlayacağız. Böylece üç bayramı birlikte yaşıyoruz" diyerek gelişmelerin kendilerini ve muhataplarını mutlu ettiğine dikkat çekti.

SENDİKALARA MESAJ

Toplu İş Sözleşmesinin taraflarından olan sendikalara da seslenen Çankaya Belediye Başkanı Güner bu dönemin onlar içinde güzel geçeceğini belirtti. Başkan Güner “31 Mart 2024 seçimleri sadece bir yerel seçim değildi. Bu seçimler siyasi bir sonuç olduğu gibi sendikal yaşamın da bir sonucu olacak” ifadelerini kullandı.

Çankaya'da yaşanan bu olay kısa sürede gündem oldu. Seçimi kazanan bir ismin ilk icraatında böyle bir imza atması takdir topladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Annelik heyecanı yaşayan oyuncu Eda Ece açıkladı! Canım kızım aniden doğdu

Annelik heyecanı yaşayan oyuncu Eda Ece açıkladı! Canım kızım aniden doğdu