Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Çankaya Belediyesi işçileri protesto gösterisi düzenledi. İşçilerin ve vatandaşın kalabalık katılımıyla gerçekleşen protestoda, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen okların hedefinde oldu.
Belediye işçileri, belediyenin kötü yönetimi ve personellerin özlük haklarının verilmemesinden dolayı Başkan Taşdelen'i belediye binası önünde protesto etti. İşçiler, Taşdelen'in verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, belediye bütçesinden personele ayrılan payın sürekli azaldığını ifade ettiler.
İşçiler adına konuşma yapan Evrim Nalçacı, belediye bütçesinden personele ayrılan paylardaki azalmanın kendilerinden çalınan refah payları olduğunu söyleyerek, bu refah paylarının kamuoyuna bütçe fazlası veriyoruz reklamları ise duyurulduğunu aktardı.
‘’YENİ BİR ‘SUS’ PAYI ÜRETME ÇABASINDALAR''
İşçilerin ücretlerinin hızla düşerken, işçilerden 4-5 kat fazla maaş alan sendika yöneticilerine seslenen Nalçacı, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinin başladığını ancak belediyeden bir yetkiliyle konu hakkında görüşemediklerinin de altını çizdi.
Zamların da taban ücretlerin de açıklanmadığını kaydeden Evrim Nalçacı, ‘’ ‘Refah Payı’ adı altında yeni bir ‘sus’ payı üretme çabasındalar. ‘’ dedi.
TİS Sürecinde eşitler şekilde işçi ve işverenlerin karşılıklı görüşmeler ile süreci işletmesi gerekliliğinden de bahseden Nalçacı ardından konuşmalar tamamlandı ve protestocular dağıldı.
Haberankara.com