ANASAYFA Çankaya Çankaya Belediyesi sokaklarda ilaçlama çalışması başlatıldığını açıkladı

Çankaya Belediyesi sokaklarda ilaçlama çalışması başlatıldığını açıkladı

İnsan sağlığını koruma ve sokakları temiz tutma faaliyetleri yürüten belediye bilgilendirme yaptı. Belediyeye bağlı ekipler çalışmalarını vatandaşlara göre ayarladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Çankaya Belediyesi sokaklarda ilaçlama çalışması başlatıldığını açıkladı

Yaz aylarının gelmesi vatandaşların daha fazla dışarıda olmasını beraberinde getirdi. Bundan dolayı bazı olumsuz durumlara neden olurken Çankaya'da belediye ekipleri de gerekli önlemleri aldı.

ÇANKAYA'DA SİNEKLERLE MÜCADELE DÖNEMİ BAŞLADI

Çankaya Belediyesi hava sıcaklıklarının artmasından dolayı sivrisinek ve karasineklerin insanları rahatsız edip hasta yapmaması için ilaçlamalar yapıldığını açıkladı. İlçenin tamamında bu çalışmaların sürdüğünü ifade eden Çankaya Belediyesi çalışmaların nüfus yoğunluğunun fazla ve az oluşuna göre çalışmasını iki gruba ayırdığını açıkladı.

Yapılan bilgilendirmeye göre ekipler nüfus yoğunluğunun az olduğu yerlerde gündüz, çok olduğu yerlerde gece çalışmalar yapıldığını söyleyen Çankaya Belediyesi sinek popülasyonunun fazla olduğu çöp konteynerleri gibi yerlere odaklandıklarını bildirdi. Çankaya Belediyesine bağlı çalışanların ilaçlama çalışmalarını hava sıcaklıkları düşene kadar sürdürmesi bekleniyor.

İLAÇLAMA YAPMANIN ÖNEMİ

İnsan sağlığını etkilemesi ve hastalıkların artmasına neden olmalarından dolayı sinek ve böcek ilaçlama çalışmaları büyük rol oynuyor. Belediye ekipleri ilaçlama çalışmasına ek olarak ilçe genelinde sokakları temizleme ve çöp toplama hizmetini de sürdürüyor.

Ankara'nın merkez ilçesi ve ülkenin en kalabalık yerlerinden olması Çankaya ilçesinde yapılan çalışma daha fazla öne çıkıyor. Ankara başta olmak üzere bir çok şehirden vatandaş çeşitli nedenlerden dolayı Çankaya ilçesine gelerek vakit geçiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hasan Can Kaya kaza mı geçirdi? Hasan Can kaya apar topar ameliyata alındı

Hasan Can Kaya kaza mı geçirdi? Hasan Can kaya apar topar ameliyata alındı