ABD Ankara Büyükelçiliği'nden vize uyarısı: İptal edilecek!

ABD Ankara Büyükelçiliği resmi bir açıklamada bulunarak sahip olduğu vizeyi, ABD'de doğum yaparak çocuğuna vize almak için kullanan kişilerin vizelerinin iptal edileceği duyuruldu.

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden vize uyarısı: İptal edilecek!

Son dönemde ABD vatandaşlığı olan kadınların, çocuklarının vatandaşlık almasını sağlamak için doğum için ABD'yi tercih etmeleri üzerine açıklama yapıldı. ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada bu yöntemi kullanan kişilere uyarı yapıldı.

DOĞUM YAPMAK İÇİN ABD'YE GİDECEKLERE UYARI!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "Vizenizi, ABD'de doğum yapıp çocuğunuzun Amerika vatandaşlığı almasını sağlamak maksadıyla kullanmak yasaktır" denildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, çocuğunu ABD'de dünyaya getirerek Amerikan vatandaşlığı almak isteyen vatandaşları uyardı.

Büyükelçilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Amerika Birleşik Devletleri vizenizi, ABD'de doğum yapıp çocuğunuzun Amerikan vatandaşlığı almasını sağlamak maksadıyla kullanmak yasaktır. Konsolosluk görevlisi, seyahat amacınızın bu olduğu kanaatine varırsa vize başvurunuz reddedilecektir."

Yapılan açıklamada doğum için ABD'ye gidecek olan kadınlara uyarı yapıldı. Bu yöntemi kullanacak kişilerin ABD vize başvurularının reddedileceği belirtildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER