Almanya'dan Türkiye'ye bisikletle gelerek hayalini gerçekleştirdi

Almanya'da yaşayan üniversite öğrencisi, bisikletle Türkiye'ye gelme hayalini gerçekleştirdi.

Almanya'dan Türkiye'ye bisikletle gelerek hayalini gerçekleştirdi

Annesi Alman, babası Türk olan Rojan Paul Gergerli, hayaline kavuştu. Alman genç, Almanya'dan Türkiye'ye bisikletle yolculuk yaptı.

Almanya'da yaşayan üniversite öğrencisi Rojan Paul Gergerli, baba ocağı Adıyaman'a bisikletle yolculuk hayalini gerçekleştirdi. Annesi Alman, babası Türk olan Gergerli (21), küçük yaşlardan itibaren ailesiyle tatil dönemlerinde gittiği Adıyaman'ın Kahta ilçesine, çocukluğundan itibaren bisikletle gitme hayali kurdu. Hayalini gerçekleştirmek için 2 yıl önce Almanya'nın Landshut şehrinden bisikletle yola çıkan Gergerli, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'ı kapsayan 26 günlük bisikletle yolculuğunun ardından İstanbul'a ulaştı.

Almanya'dan Türkiye'ye bisikletle gelerek hayalini gerçekleştirdi

"YAKLAŞIK 5 BİN KİLOMETRELİK YOLU BİSİKLETLE GELDİM"

Rojan Paul Gergerli, sağlık sorunları ve hava koşullarından dolayı yolcuğuna ara vermek zorunda kaldı. Gergerli, yarım kalan hayalini gerçekleştirmek için 24 gün süren yolculuğunun ardında baba ocağı Kahta'ya ulaştı. Gergerli, "Annem Alman, babam Türkiye'nin Adıyaman ili doğumlu. Küçük yaşta araba ile gelirken sürekli bu yolculuğu bisiklet ile yapma arzusu içinde idim. Şimdi yaklaşık 5 bin kilometrelik yolu bisiklet ile yolculuk yaparak tamamladım. Yollar ve karşılaştığım insanlar çok güzel idi. Beni misafir ettiler, yemek ikram ettiler. Beni evlerine çağırdılar fakat ben çadırda kalmak istediğimi belirerek davetlerini nazikçe geri çevirdim." dedi.

Rojan Paul Gergerli, ailesi ve akrabaları tarafından davul ve zurnayla karşılanınca büyük mutluluk yaşadı. Ailenin de evlatlarıyla ne kadar gurur duyduğu ve heyecanlandığı ise gözlerden kaçmadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER