Aşırı sıcaklar dünya genelinde can almaya devam ediyor

Ülkemizde olduğu gibi dünya ülkelerinde de yaz aylarında meydana gelen hava olayları acı tablolar ortaya koyuyor. Özellikle bazı ülkelerde yaz aylarınca onlarca insan hayatını kaybediyor.

Aşırı sıcaklar dünya genelinde can almaya devam ediyor

Türkiye'de sıcaklıklar küresel ısınmanın da verdiği etki ile normalden daha üst seviyelere yükselirken, bizden çok daha fazla sıcaklık yaşayan ülkelerde etkisi daha fazla oldu.

İNSANLAR SICAK HAVADAN DOLAYI HAYATINI KAYBEDİYOR

Kuzey Amerika ülkesi olan Meksika'dan gelen son haberler ise insanları tedirgin edici bir gelişme olarak göze çarptı. Söz konusu ülkede sıcaklıklardan dolayı şu ana kadar 90 kişinin vefat ettiği öğrenildi.

Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi (SMN), ülke geneli yeni sıcak hava dalgasının etkili olacağını duyurarak, kronik hastaların zorunlu olmadıkça belirli saatlerde dışarı çıkmaması tavsiyesinde bulundu.

TÜRKİYE'DE SEVİYE YÜKSELİYOR

Meksika'da olduğu gibi Türkiye'de de sıcaklık seviyeleri artmaya devam ediyor. Yoğun yağışlı bir bahar mevsimini geride bırakan ülkemizde sıcaklıklar sert bir şekilde insanlara etkisini gösterdi. Haziran ayının ilk yarısında termometrelerin bir çok yerde 40 derece üstüne çıkması diğer aylar için endişe oluşturdu.

İnsanların sıcaktan korunmaları ve bireysel olarak korunma amaçlı tedbir almaları hayatları için önem taşıyor. Genelde dışarıya akşama doğru çıkılması tavsiyesinde bulunuluyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER