Ateşkes bitti İsrail saldırıları başladı!

İsrail ve Hamas arasında geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasının son bulması ardından İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

Ateşkes bitti İsrail saldırıları başladı!

Türkiye saatiyle bu sabah 08.00’da, İsrail ile Hamas arasındaki geçici ateşkes ve rehin takası anlaşması son buldu.
İngiliz Haber Ajansı Reuters, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını açıkladı.

İsrail, Hamas’ı geçici ateşkes şartlarını ihlal etmek ve İsrail topraklarına ateş açmakla suçlarken, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, "Hamas anlaşmayı ihlal etti ve İsrail devleti topraklarına ateş açtı." dedi.

ULUSLARARASI TEPKİLER DEVAM EDİYOR

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, Gazze’de kalıcı ateşkese ihtiyaç duyulduğu ve yapılan saldırıların ‘’katliam’’dan başka bir şeye neden olmadığını söyledi. Elder, "(Gazze'de) Kalıcı ateşkese ihtiyacımız var. Gazze'ye yapılacak daha fazla saldırı 'katliamdan' başka bir şeye neden olmayacak.’’ diye konuştu.

Ateşkes bitti İsrail saldırıları başladı!

BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres de, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Gazze’de askeri operasyonlarının yeniden başlamasından derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Gazze'de (İsrail'in) askeri operasyonların yeniden başlamasından derin üzüntü duyuyorum." ifadelerini kullandı. ‘’İnsani ara’’nın yenilenmesini umduğunu dile getiren Guterres, "çatışmaların yeniden başlamasının, gerçek bir insani ateşkesin ne kadar önemli olduğunu" gösterdiğinin de altını çizdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER