Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev seçildikten sonraki ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yaptı

Geçtiğimiz günlerde ülkesinde bir kez daha Cumhurbaşkanı olarak seçilen İlham Aliyev, ilk resmi ziyaretini ülkemize gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Aliyev Ankara'ya yaptığı ziyarette Anıtkabir'e çelenk bıraktı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev seçildikten sonraki ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yaptı

7 Şubat tarihinde Azerbaycan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yüzde 92,1 ile kazanan ve 5. defa Cumhurbaşkanı olan İlham Aliyev ilk resmi ziyareti kapsamında bugün Ankara'ya geldi.

Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Anıtkabir'e gelen ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çelenk bırakan Aliyev iki ülkenin yakın ilişkisine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti ile ülkemize gelen Aliyev Anıtkabir'de hatıra defterini imzaladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev seçildikten sonraki ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yaptı

İKİ ÜLKE BİRLİĞİNE VURGU

Cumhurbaşkanı Aliyev imza sonrası hatıra defterine aldığı notta “Halklarımızın en büyük serveti olan sarsılmaz Azerbaycan-Türkiye kardeşlik, birlik ve dayanışmasını korumak ve gelecek nesillere armağan etmek, stratejik müttefikliğimizi her yönlü geliştirmek ve pekiştirmek, iki ülkenin önünde duran en ali görevdir. Azerbaycan'ın sevincini kendi sevinci, kederini kendi kederi bilen büyük şahsiyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası, Azerbaycan halkının kalbinde daima yaşayacaktır. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev seçildikten sonraki ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yaptı - Resim : 2

İŞ BİRLİĞİ MESAJLARININ VERİLMESİ BEKLENİYOR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşecek görüşme arasında iki ülke arasındaki iş birliği ve başta bölgesel sorunlar olmak üzere küresel anlamda yaşanan sorunlara karşı ortak hareket etme mesajlarının verilmesi bekleniyor.

İki liderin görüşmenin ardından kamera karşısına geçerek basın mensuplarının sorularını cevaplandırması ve iş birliği kapsamında anlaşmalar açıklaması ön görülüyor.

SONRAKİ HABER