Bakan Fidan İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını insanlık suçu olarak nitelendirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile bakanlıktaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan burada İsrail'in Filistinli sivillere yönelik saldırılarına değindi. Saldırıları insanlık suçu olarak nitelendiren bakan Fidan, bir işgalin söz konusu olduğunu belirtti.

Bakan Fidan İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını insanlık suçu olarak nitelendirdi

DÜNYA (AA) - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile bir araya geldi. İsrail ile Filistin arasında yaşananlara değinen Bakan Fidan, İkinci Dünya Savaşı'nda gerçekleşen talihsiz hadiselerden ötürü olan olaylar ve bunun neticesinde bugün Almanya'nın, Avusturya'nın ve bazı Avrupa ülkelerinin takındığı tavrı anladıklarını vurguladı.

Bakan Fidan, bir noktanın altını çizmek istediklerini ifade ederken masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa bugün masum Filistinli çocukların, annelerin gece yataklarında uyurlarken büyük bombalarla öldürülmelerinin de o derece yanlış olduğunu belirtti.

"KİMİN YAPTIĞINA DEĞİL, NE YAPILDIĞINA BAKALIM'

Avrupalı arkadaşlarına, prensipten hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Fidan, "Kimin yaptığına değil, ne yapıldığına bakalım. Kınamamız gereken şey sivilleri öldürmenin bizatihi kendisidir. Yanında olmamız gereken ise ezilendir, öldürülendir. Buradan hareket edelim.‘’ değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Fidan İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını insanlık suçu olarak nitelendirdi

Bakan Fidan, Filistin-İsrail meselesinde İsrail'in işgalci bir güç olduğunu, buradaki savaşın durup dururken çıkan bir savaş olmadığını, "bir işgalin" söz konusu olduğunun altını çizdiği konuşmasında "Hamas bir direniş hareketidir, bir terör hareketi değildir" dedi. İyi niyetli ve siyasi iradenin ortada olduğunu vurgulayan Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşmesini de değerlendirerek iki ülkenin ortak turizm hedefi ortaya çıkarmayı turizm pazarını birlikte paylaşıp ilerletme konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER