Bakan Koca'dan Gazze'den getirilen hastalarla ilgili son dakika açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'den getirilen 27 hastanın son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Twitter hesabı üzerinden detaylı bir açıklamaya yer veren Bakan Koca, güncel durum hakkında bilgiler verdi.

Bakan Koca'dan Gazze'den getirilen hastalarla ilgili son dakika açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'den getirilen 27 hastanın son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Şahsi sosyal medya hesabı Twitter (X) üzerinden bir açıklamaya yer veren Bakan Koca, hastaların sağlık durumu ile ilgili güncel verileri kamuoyuna duyurdu.

Gazze'den getirilen 27 hastanın tedavisine devam edildiğini bildiren Bakan Koca, teşhislerin de kesinleştiği bilgisine yer vererek güncel durumu aktardı.

BAKAN KOCADAN GAZZE'DEN GETİRİLEN HASTALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ''Ülkemize getirilen Gazzeli 27 hastanın teşhisleri kesinleşti, tedavileri devam ediyor. Hastaların 26’sına kanser teşhisi kondu. Aralarında 12 kadın ve 18 yaşından küçük 2 kişi var. 18 yaşından küçük hastalardan birinde yumuşak doku kanseri, diğerinde ise genetik bir kan hastalığı tespit edildi.

gazze.jpg

Erişkin hastalarımızın 8’inde meme kanseri, 4’ünde ileri evre akciğer kanseri, 3’ünde yumuşak doku kanseri, 2’sinde kalın bağırsak kanseri, 1’inde safra yolları kanseri, 1’inde mesane kanseri, 1’inde böbrek kanseri, 1’inde mide kanseri, 1’inde lenf kanseri, 1’inde lösemi, 1’inde cilt kanseri ve 1 beyin kanseri tanısı mevcuttur.

ekran-goruntusu-2023-11-18-141922.png

Gazzeli hastalarımızın tetkik ve tedavi süreçleri Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde devam etmektedir. Bu süreçler, alanlarında uzman doktorlarımız tarafından yürütülmektedir. İki hastamız, diğer bazı hastalıkları da göz önünde bulundurularak, yoğun bakım ünitesinde yakın takip altında tutulmaktadır.'' ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER