Batı Trakya Türklerinden Yunanistan'a damga vuran seçim zaferi!

Avrupa tarihine adını altın harflerle yazdıran seçim sonuçları bir çok ülkede şaşırtan tablolar ortaya koydu. Fransa'da meclisin feshedildiği, Belçika Başbakanının istifa ettiği süreçte Yunanistan'da da önemli bir sonuç çıktı.

Batı Trakya Türklerinden Yunanistan'a damga vuran seçim zaferi!

Bugün Yunanistan sınırları içerisinde kalan ve varlıklarını halen koruyan Batı Trakya Türkleri sosyal hayatta olduğu gibi siyasi hayatlarında da varlıklarını koruyor.

Türkler tarafından kurulan Dostluk Eşitlik Partisi Yunanistan'ın iki şehrinde birinci parti olmayı başardı. DEB'in komşuda başardığı seçim sonucu ülkemizde de adından söz ettirdi.

TÜRKLER VARLIKLARINI BİR KEZ DAHA HATIRLATTI

Türkiye'nin Yunanistan ile arasındaki en önemli konu başlıklarından olan Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlükleri, Yunanistan'da da karşılık buluyor. Son seçimlerde Rodop ve İskeçe şehirlerinde birinci parti çıkarak bunu ortaya koyan DEB'liler sonucun ardından sevinçlerinin hep birlikte kutladı.

Batı Trakya Türklerinden Yunanistan'a damga vuran seçim zaferi!

2 ŞEHİRDE DEB ÜSTÜNLÜĞÜ

DEB Başkanı Çiğdem Asafoğlu parti olarak aldığı sonuçları "Çok mutluyuz. Bizler bu sonuçtan emindik. Bunu her gittiğimiz yerde söyledik. Bugün de halkımız yine hem davasına, hem de partisine sahip çıktı" diyerek özetledi. Türklerin nüfus olarak en yoğun olduğu 2 şehirde bu sonucun alınması ülkede ses getirdi.

AP seçiminin Yunanistan ayağında Başbakan Miçotakis'in partisi birinci sırada çıktı. Yeni Demokrasi partisi ülkenin 21 sandalye kotasının 7 tanesini aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER