Bir maden faciası da Venezuela'dan geldi! Yüzlerce işçi göçük altında kaldı

Türkiye'yi derinden sarsan maden faciası ardından bir kötü haber daha geldi. Venezuela'da bir maden ocağında meydana gelen göçük ardından ilk belirlemelere göre 30 kişi öldü, 100'den fazla işçi toprak altında kaldı.

Bir maden faciası da Venezuela'dan geldi! Yüzlerce işçi göçük altında kaldı

Erzincan'ın İliç ilçesinde, geçtiğimiz hafta Çöpler Altın Madeni'nde yaşanan heyelan ardından 9 işçi toprak altında kaldı. Türkiye'yi derinden sarsan olay sonrasında bir kötü haber de Venezuela'dan geldi.

Venezuela'nın Bolivar eyaletine bağlı Angostura kasabasında bulunan yasa dışı altın madeninde çökme yaşandı. Çökme ardından ilk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla işçi toprak altında kaldı.

Bir maden faciası da Venezuela'dan geldi! Yüzlerce işçi göçük altında kaldı

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, bağımsız bir komisyonunun bölgeye hareket ettiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ARKADAŞLARI ELLERİYLE İŞÇİLERİ KURTARMAYA ÇALIŞTI

Facia ardından sosyal medyada yayınlan görüntülerde, maden işçilerinin toprağın altında kalan arkadaşlarını elleriyle ve kürekle kurtarmaya çalıştığı görüldü. Bölgeye ulaşımın sıkıntılı olması ve tekne ile bir saatlik uzaklıkta olması nedeniyle çok sayıda helikopterle kasabaya arama kurtarma ekibi gönderildi.

TOPRAK ALTINDA KAÇ KİŞİNİN KALDIĞI BİLİNMİYOR

Bir maden faciası da Venezuela'dan geldi! Yüzlerce işçi göçük altında kaldı - Resim : 2

Venezuela basınında yer alan haberlerde, çökmenin heyelandan kaynaklı olduğu ifade edilirken, toprak altında kaç maden işçisinin kaldığının ise henüz bilinmediği belirtildi.

Özellikle son yıllarda Venezuela hükümetinin ABD'nin ambargolarıyla mücadele etmek için madenciliğe yoğunlaştığı bilinirken, Bolivar eyaletinde ise altın, elmas, demir, boksit ve koltan rezervleri bulunuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER