ANASAYFA Dünya Birleşmiş Milletler 25 Mayıs'ı Dünya Futbol Günü ilan etti

Birleşmiş Milletler 25 Mayıs'ı Dünya Futbol Günü ilan etti

Dünyanın en sevilen sporunun artık özel bir günü var. Konu ile ilgili BM tarafından oy birliği ile alınan karar tüm dünyaya duyuruldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Birleşmiş Milletler 25 Mayıs'ı Dünya Futbol Günü ilan etti

Çeşitli olay, gün ya da kişilere özel kutlama ya da anma günü belirleyen Birleşmiş Milletler son kararı ile özellikler futbolseverlere armağan niteliğinde bir haber verdi. BM 25 Mayıs'ı futbola adanan bir gün olarak belirlendiğini duyurdu.

Farklı düşünce ve yaşayış tarzından insanları tek bir noktada toplaması ve bir spor faaliyeti olmasından dolay her yaştan insanın oynadığı futbolun artık bir kutlama günü var. Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada futbolun birleştiriciliğine dikkat çekildi ve herkes 25 Mayısta futbolu kutlamaya davet edildi.

NEDEN 25 MAYIS SEÇİLDİ?

Birleşmiş Milletler tarafından neden 25 Mayıs gününün seçildiği de açığa kavuşturuldu. Yapılan açıklamada 1924'te Paris'te düzenlenen Yaz Olimpiyat Oyunları sırasında tüm bölgelerin temsil edildiği tarihin, 2024'te 100. yıl dönümüne denk gelmesinden dolayı bugünün seçildiği ifade edildi. Futbol kurum ve kuruluşlarının, futbol takımlarının ve taraftarların bugünü sahiplenmesi ve gün boyu futbol oyununu kutlamaları bekleniyor.

Gelişen ve değişen toplumlarda futbol popülerliğini korumaya devam ediyor. Büyük bir pazar haline gelen futbol beraberinde takımlara oyunculara ya da takım yetkililerine ciddi miktarda para kazandırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızılcahamam Belediyesi Sıfır Atık Bahçesi öğrencilerin uğrak noktası oldu

Kızılcahamam Belediyesi Sıfır Atık Bahçesi öğrencilerin uğrak noktası oldu