Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Yıl sonra Mısır'ı ziyaret etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzun yıllar boyunca ilişkilerin en alt seviyelerde olduğu ve son yıllarda yeniden hareketlenmeler yaşanan Mısır'a beklenen ziyaretini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Mısır'da Cumhurbaşkanı Sisi karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Yıl sonra Mısır'ı ziyaret etti!

Türkiye ile Mısır'ın arası Mısır'da 2013 yılında yaşanan darbenin ardından bozulmuştu. Mısır'ın halk oylaması ile seçilen ilk lideri olan Muhammed Mursi'nin tarafında yer alan Türkiye ile darbe ile başa geçen Sisi arasında uzun yıllar soğuk rüzgarlar esmişti.

Son yıllarda iki ülke bir biri ile yeniden etkileşime geçmişti. Bu kapsamda iki ülkenin bir çok defa birbirlerine karşı açıklamalarda bulunan liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi Mısır'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan havaalanında resmi tören ile karşılandı.

İki liderin heyetler arası ve baş başa görüşmesinin ardından kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunması bekleniyor.

GÜNDEMİN BİRİNCİ MADDESİ GAZZE

İki liderin bir araya gelmesi konusunda en etkili gündem maddesi olarak Gazze'de yaşanan durumlar ön plana çıkıyor. Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı olmasından dolayı olayların bizzat içerisinde yer alan Mısır ile sürekli irtibat halinde olan Türkiye'nin neler yapabileceklerine dair istişarelerde bulunmaları bekleniyor.

7 Ekim'den bu yana 30 binden fazla insanı Gazze'de katleden İsrail yönetiminin son günlerde saldırılarını Gazze'nin güneyinde yer alan ve Mısır ile Gazze'nin sınır kapısına adını veren Refah kentinde yoğunlaştırdığı biliniyor. Hiç bir çağrıya uymadan saldırılarına devam eden İsrail'e karşı iki ülkenin nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu.

SONRAKİ HABER