Deprem endişesi sebebi ile Avrupa'nın en büyük gaz sahalarından biri kapanıyor!

Dünyanın en büyük gaz sahalarından biri olan Groningen gaz sahası deprem endişesi yüzünden kapanıyor.

Deprem endişesi sebebi ile Avrupa'nın en büyük gaz sahalarından biri kapanıyor!

Hollanda'da bulunan dünyanın en büyük gaz sahalarından biri olarak bilinen Groningen gaz sahası deprem endişesi sebebiyle kapanıyor. Shell ve ExxonMobil tarafından işletilen Groningen gaz sahasında üretim çalışmaları depremi tetiklediği gerekçesi ile 2024 yılında üretimi durdurulacak.

Groningen bölgesinden gaz çıkartılırken yer sallandığı için bölgedeki vatandaşlar endişelenmeye başlıyor. Ciddi şekilde tedirginlik duyan insanların tepkisi büyümeye başladı.

screenshot-16.jpg

Bölgedeki gaz çıkarma faaliyetlerinin geçtiğimiz son on yılda depremlere yol açması, buradaki büyük rezervin çıkarılmaya devam edilmesini engelliyordu.

BAZI KUYULAR 1 YIL DAHA AÇIK KALACAK

Hollanda hükümeti, bulundukları konum dolayısı ile kışların sert geçtiğini gerekçe göstererek tesisin içerisindeki 11 kuyunun bir yıl daha açık kalması

1960’lı yılların başında açılan gaz kuyularının bulunduğu bölgede yaşayanlar son 20 yıldır yer sarsıntıları yüzünden şikayetlerini büyük ölçüde artırdı.

screenshot-13-001.jpg

Shell’den yapılan açıklamaya göre, Groningen gaz sahasından şu ana kadar tahmini 2.300 milyar metreküp doğal gaz çıkartıldı. Gaz sahası 1959'da Slochteren yakınlarında keşfedildi.

Groningen gazı, 1963 ile 2020 yılları arasında enflasyon rakamları dikkate alındığında yaklaşık 429 milyar Euro gelir sağlarken bunun yüzde 85'i devlet kasasına gitti.

haberankara.com

SONRAKİ HABER