ANASAYFA Dünya Dünya kavrulmaya devam ediyor! Şimdiye kadarki en sıcak Nisan ayı yaşandı

Dünya kavrulmaya devam ediyor! Şimdiye kadarki en sıcak Nisan ayı yaşandı

Küresel ısınma en büyük sorun olarak insanlığı karşısında yer almaya devam ediyor. Her ay o ayın rekorunu kırmayı sürdürüyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Dünya kavrulmaya devam ediyor! Şimdiye kadarki en sıcak Nisan ayı yaşandı

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi sadece ülkemizin değil, dünyanın da önemli bir sorunu olarak gündemde yer alıyor. Mevsimlerin artık dönemlerinde yaşanmadığı dünyada ani hava değişimleri ve doğal afetler çok sık olarak meydana geliyor. 

BİR KEZ DAHA REKOR KIRILDI

Yaşanan durumun ciddiyeti bir kez daha gözler önüne seren bir rapor yayınladı. Hazırlanan rapora göre dünya yeni yılın son 3 ayındaki hava sıcaklığı rekorundaki istikrarını korudu. Ocak, Şubat ve Mart ayından sonra Nisan ayı da kendi sıcaklık rekorunu yeniledi. Avrupa Birliği'nin Copernicus uydu izleme sistemiyle yapılan ölçümlerde dünya genelinde şimdiye kadar ki ölçülen en sıcak Nisan ayının geride bırakıldığı öğrenildi.

TEDİRGİNLİK SÜRÜYOR

Geçtiğimiz ay yayınlanan raporda da elde edilen veriler ışığında dünyanın beklenenden daha hızlı bir iklim değişikliği yaşamasının olası olduğuna dair yorumlar yapılmıştı. Bu raporun ardından Nisan'da da rekor haberinin gelmesi gelecek aylar ve yıllar için tedirginlik oluşturdu. Bahar aylarındaki sıcaklıkların beklenenden yukarıda olması ve kış ayının eskisi gibi yoğun yağışla geçmemesi yaz aylarının daha zor geçeceği ihtimalini akıllara getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 TDV kurbanlık fiyatları! Yurt içi Yurt dışı kurban kesim hisse bedeli ne kadar?

2024 TDV kurbanlık fiyatları! Yurt içi Yurt dışı kurban kesim hisse bedeli ne kadar?