Dünya'da sıcaklık rekorları kırılmaya devam ediliyor! Mayıs ayı şaşırtmadı

İnsanlık her geçen sene bir öncekinden daha sıcak bir dönem yaşıyor. Global ve yerel anlamda acil tedbir ve caydırıcı kurallar çağrısı sürüyor.

Dünya'da sıcaklık rekorları kırılmaya devam ediliyor! Mayıs ayı şaşırtmadı

Dünya genelinde artan nüfus ile beraber bilinçsiz olarak yapılan işlemler küresel ısınmayı hızlandırıyor. Gezegenin karşı karşıya kaldığı tehlike rakamsal veriler ile de gözler önüne seriliyor.

MAYIS AYI DA REKORLA GEÇİLDİ

Avrupa Birliği tarafından aylık olarak yapılan açıklamalara göre dünyada geçen Mayıs şimdiye kadar ölçülen en sıcak mayıs olarak tarihe geçti. Söz konusu veriler önceki aylarda da benzer sonuçlar ortaya koymuştu. Her ayın o ayın ölçülen en sıcak ay oluşu tedirgin edici bir gelişme olarak adından söz ettirdi.

Söz konusu ölçümün ardından yapılan değerlendirmede ise acı gerçek bir kez daha gözler önüne serdi. Copernicus İklim Değişimi Servisi Direktörü Carlo Buontempo yaptığı açıklamada "İklim değişikliğinin genel izleri hala sürüyor. Gidişatta bir değişiklik olduğuna dair görünürde hiçbir işaret yok" ifadelerini kullandı.

ULUSAL ÇAĞRI GELDİ

Ülkelerin kendi içinde vatandaşlarına yaptığı uyarı açıklamalarına ek olarak çok uluslu yapılardan da aynı mesajlar geliyor. Sıcaklıklar ile ilgili konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Gutierres'de "Küresel sıcaklık rekorlarını kırıyoruz ve kasırga biçiyoruz. Şimdi hareket etme, eyleme geçme ve sonuç alma zamanı" diyerek acilen tedbirlerin alınmasını vurguladı.

Haziran ayı ülkemizde ve dünyada da aşırı sıcaklar ile başladı. Bu nedenle önümüzdeki ay ve sonrasında da benzer sonuçların gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER