Dünya'da şimdiye kadar ki en sıcak Mart ayının yaşandığı bildirildi

Küresel ısınmanın çok üst noktalara ulaştığı dünyada her ay rekor kırılıyor. Yılın 3. ayında da bu düzen bozulmadı.

Dünya'da şimdiye kadar ki en sıcak Mart ayının yaşandığı bildirildi

Dünya her geçen an daha fazla sıcak bir hale gelmeye devam ediyor. Yağışlardan mahrum geçirilen kış ayları sonrasında kurak yaz ayları insanları zorluyor.

Gezegende sıcaklık ölçümü yapan kurumlarda durumun iyiye gitmediğini gözler önüne seren raporları yayınlıyorlar. Bu kapsamda Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Servisi dünyanın şimdiye kadar ki en sıcak Mart ayını geride bıraktığını söyledi.

İKLİMİN DEĞİŞTİRİĞİNİN GÖSTERGESİ

Diğer aylarda da benzer durumlar yaşanması bu durumun tedirgin edici bir hal olmasını etkiledi. Konu ile ilgili konuşan C3S Direktör Yardımcısı Samantha Burgess Mart ayı ile ilgili ortaya çıkan sonucu değerlendirdi.

Burgess yaptığı açıklamada “Bu, bizi oldukça endişelendiren olağanüstü kayıtlara sahip uzun vadeli bir trend. Her ay bu tür kayıtları görmek bize iklimimizin hızla değiştiğini gösteriyor”

UYARILAR PEŞ PEŞE GELİYOR

Hava sıcaklıklarının anormal boyutlara çıkması sonrasında suyun dikkatli kullanılması konusu tekrar akıllara geldi. Yerel ve ulusal yönetim mekanizmaları tarafından ülkemizde su konusunda bilinçli olunmasına dair paylaşımlar hazırlanıyor.

Global anlamda da dünya devletleri ileriye yönelik ciddi adımlar atılması gerektiğine dair söylemlerde bulunuyor. Su krizinin derinleşmesinin insanlığın en önemli sıkıntıların başında gelebileceği hakkında peş peşe uyarılar yapılıyor.

SONRAKİ HABER